Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi’nde bugün 23 Zonguldak milletvekili aday adayı ter dökecek.

Mevcut milletvekilleri, eski milletvekilleri, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ile eski il başkanı dışında kalan aday adayları, bugün saat 10.00’da Ar-Ge Başkanı Ekrem Erdem başkanlığındaki Şuay Alpay, Zeynep Karahan Uslu ve Sema Kırcı’dan oluşan komisyonda mülakata alınacaklar.

Mülakatta; eğitim durumları, partide aldığı görevler, ne işle uğraştıkları gibi soruların cevapları aranırken, aday adaylarının hitaplarına bakılacak. Mülakat sonrası İl Başkanlığı’nın da görüşü alınacak.

Temayüle ve mülakata girmeyenlerin daha ayrıcalıklı tutulacağı belirtilirken, 23 aday adayının arasından da ciddi bir eleme yapılacak.

Bugün yapılacak mülakata katılacak olan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, grup halinde görüşmenin olacağını, ilk grubun saat 10.00´da, ikinci grubun ise saat 11.00´de görüşmeye alınacağını belirtti.

Ar-Ge Başkanı Ekrem Erdem başkanlığında 4 kişiden oluşturulan komisyon karşısına çıkacak olan aday adayları, daha sonra yeniden aday belirleme süresini bekleyecek. AK Parti Zonguldak milletvekilliği için 30 aday adayı başvurmuştu.

Temayüle katılmayan; Hamdi Uçar, Özcan Ulupınar, Emine Çift, Ercan Candan, Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Mine Verimcik Özkütük mülakata da katılmayacak.

Mülakata katılaacak isimler ise şöyle:

Mehmet İsmet Alpsoylu, Hüseyin Özbakır, Hülya Öztürk, Recep Karagöz, İbrahim Cansız, Akın Kaymak, Zafer Sucu, Kamuran Aşkar, Nevzat Çimenoğlu, Hasan Özgür Özen, Erol Acar, Muhammet Köse, Erdoğan Nas, Muzaffer Kalaycıoğlu, Mehmet Celil Uzun, Mehmet Salih Demir, Serkan Hamut, Saffet Bozkurt, Adem Öztürk, Arslan Keleş, Faruk Çaturoğlu, Cevat Kır, İsmail Şentürk.

Bugün yapılacak mülakat sonrası AK Parti’de aday belirleme sürecinde, temayül yoklamasından sonra ikinci aşama olan mülakatlar da tamamlanmış olacak.

20 Mart’tan sonra en fazla 10 milletvekili aday adayının Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun karşısına çıkacağı belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi