Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, partisinin Filyos Belde Başkanlığı’na ziyarette bulundu. 7 Mart tarihinde yapılacak önseçimle ilgili olarak fikirlerini anlatan Turpcu, Zonguldak’ın AK Parti dönemindeki kaybettiklerini ve Filyos’lu üyelere anlattı.

Filyos Belde Başkanı Sezgin Gültepe, Belediye eski Başkanı Saffet Çakar ve çok sayıda üye tarafından karşılanan Turpcu, yaptığı konuşmasında, “7 Mart Cumartesi günü partimizin önseçimi var. Önseçimleri belli yaş grubundaki arkadaşlarımız bilirler, ben 30 yıldan bu yana önseçimleri savundum. Hep önseçimlerin olmasını istedim. 20 civarında aday adayı var, hepsi belde ve ilçeleri gezerek fikirlerini söylüyorlar. Sizinde elinize bir fırsat geçti. Milletvekillerinin sıralaması sizin oylarınızla olacak. Normalde bir tek kongrelerde üyeler hareketlenirdi ama bu sefer milletvekilliği sıralaması için hareketliler. Buradan aldığınız heyecan ve ateşle genel seçimlerde de başarı getireceğini inanıyorum. Bu önseçim en çok partimize yarıyor ve partimizin canlılığı artıyor. Şu an her yerde CHP konuşuluyor. Zaten sol partilerin örnekleri vardır hep parti içi demokrasilerle yani önseçimle belirleniyor. Bizim partimizde bunlar çok uzun zamanadır yapılmıyordu. Bizim önseçimimizdeki 2’nci sırada kontenjan, ‘aynı bölge insanları 1 ve 2’yi paylaşırsa, diğer bölgelerde dengesizlik olmasın’ diye kullanılacak” dedi.

“KİRLİ SANAYİYE İZİN VERMEYİN”

AK Parti hükümetinin Filyos Vadi Projesi’nden daha çok bölgeye termik santral ve çimento fabrikaları kurmak istediğini de ifade eden Turpcu, “Keşke bu zaman kadar bu önseçim yapılsaydı ve AKP’ye karşı yenilmeseydik. ‘AKP neden bizi yeniyor?’ dediğimizde ise, 2002’de ‘yeni parti’ diye seçildi. Zonguldak bölgesine bu parti hiçbir şey vermedi ve bu birçok cumhuriyet kazanımlarını ya sattı ya da bir şekilde özelleştirdi. Yenisini yapmadı. ‘Filyos Projesi’ deniliyor. Hep sağ iktidarlar ve 13 yıldır AKP bu bölgeye hiçbir şey yapmadı. Bölgeye hiçbir şey yapmadığı halde nasıl seçiliyor, bunun bir sorgulanması gerekiyor. Duble yolları bile bölgede tamamlayamadı. Filyos Limanı ihalesinde hukuki engel kalktı, ama bir tek liman ihalesiyle bu işler olmaz. Sakın ola ki ‘bizim çocuklar iş bulacak’ diye kirli tuzağı bu bölgeye getirmemeliyiz. Muslu ve Çatalağzı bölgesi, bu kirli sanayi yüzünden zehirleniyor. Orada da ‘iş vereceğiz’ diye insanları kandırdılar. Buna ‘dur’ dememiz gerekiyor. Bu bölgede insanların sağlığını düşünmemeliyiz. Filyos Projesi’ne başlamak ve bitirmek CHP’ye yakışır. Onlar bu bölgeye çimento fabrikaları ve zehirli sanayiyle karşı karşıya bırakmaktan başka bir iş yapmıyorlar. Bu konuda şimdiden uyanık olmamız gerekiyor. AKP, hem Ereğli’ye, hem Merkeze, hem de bu vadiye hizmet etmedi. Ereğli’de 2002 yılında icralık dosyası 50 bine geldi. İflas etmeyen, sıkıntısı olmayan insan kalmadı. İş hayatında müthiş bir sıkıntı var. Merkezde de aynı sıkıntı başladı. TTK’yı ölüme mahkum ettikleri gibi özel ocaklarda da sıkıntılar başladı. Özel sektör veya devlet sektörü değil iş kapısı kim sağlıyorsa onlardan yana olacağız. İstihdam çok önemli ve işçinin çalışması çok önemli… Kim çalıştırıyorsa, biz onun gerekli iş güvenliklerini sağlayarak onların önünü açmamız lazım. Zonguldak’ta madencilik sektöründe özel sektörünün nefes aldırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

TURPCU “BAKANLIK” İSTEDİ

AK Parti hükümetinde kentin bakanlık mevkiinde temsil edilmediğini ve CHP iktidarında Zonguldak’ın bir bakana da kavuşması için çalışmalar yapacaklarını da sözlerine ekleyen Turpcu, “Bizler ‘AKP, bu yöreyi kuruttu’ diyoruz, ama bakanlık konusunda da sıkıntılar var. Eskiden bakanlarımız oluyordu, bu da uçtu gitti. Biz CHP iktidarında Zonguldak’a CHP iktidarında bir bakanlıkta getirmeliyiz. Benim hedefim bu. Aday adaylarımız arasında bakanlık yapabilecek arkadaşlarımız da vardır. AKP döneminde bakanlık verilmemesinden dolayı kente hizmet yapılmadığını düşünüyoruz. CHP iktidarında inanıyorum ki kentimizin bir de bakanı olacaktır” ifadelerini kullandı.

ZONGULDAK’A İKİNCİ ÜNİVERSİTE

Özellikle Çaycuma ve Devrek bölgesine hizmet edecek olan bir üniversite yapılması için çaba göstereceklerini de söyleyerek sözlerini tamamlayan Turpcu, “Benim ikinci üniversite projem var. Devrek’ten Filyos’a kadar yeni bir üniversite yapmak istiyoruz. Biz bunun mücadelesini vereceğiz. Ama CHP’nin iktidara gelmesi lazım... Çünkü artık Türkiye çok fazla gerildi. İktidarın sandıkta değiştirilmesi gerekiyor” dedi.

TURPCU, NEBİOĞLU’NDA...

CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, önseçim gezileri kapsamında Nebioğlu beldesine ziyaret gerçekleştirerek, Belde Başkanı Sezgin Ertuğrul ve üyelerle görüştü.

Ziyarette, önseçimin parti için öneminin altını çizen Turpcu, partinin birlik ve beraberlik içersinde üyelere danışarak milletvekili sıralamasının belirlenmesinin büyük bir demokrasi örneği olduğunu da ifade etti.

Turpcu, yaptığı konuşmada, “Ben parti içinde demokrasiyi savunmuş bir insanım. Keşke iktidar veya iktidar ortağı olsaydık. İnşallah bu dönemde önseçim rüzgarıyla iktidara büyük ortak olmaya hazırlanıyoruz. Önseçim belli bir heyecan getirdi. 7 Mart’a doğru bu daha da artacak. Üyelerimiz kendilerine değer verildiğini de görüyor. Bende bu doğrultuda aday adayıyım önseçimde 10 bin 500 üyemiz var. Bunların vereceği ortak akla ve adalete ben razıyım. Herkesin rıza göstermesini bekliyoruz. Kırgınlıkları en iyi giderecek ve partide birlikteliği sağlayacak yöntem budur” dedi.

Belde Başkanı Sezgin Ertuğrul ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, aday adayı Turpcu’ya önseçimde başarılar diledi.

TURPCU, GÖKÇEBEY’DE...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, 7 Mart tarihinde yapılacak olan önseçim öncesinde gerçekleştirdiği teşkilat ziyaretlerine Gökçebey’de devam etti. İlçe Başkanı Cem Oktay ve Gökçebey Belediyesi eski Başkanı Zeki Kılınçarslan tarafından karşılanan Turpcu, CHP’nin Gökçebeyli üyelerine yaptığı konuşmasında, artık Zonguldak’tan bakan çıkması gerektiğini ifade ederek, “10 bin 500 üyemizin oy kullanmasıyla milletvekili sıralaması gerçekleştirilecek. 20 civarında aday adayımız var fakat bunların bazıları merkez yoklamasına girdi ama diğer tüm aday adaylarımız teşkilatlarımızı ziyaret ediyor. Kongrelerde birbirimizi yenmek üzere değil genel seçimlerde AKP’yi yenmek için bu çok güzel bir şey oldu. Üyelerimizin aktif olarak çalışması için üyelerimizde hareketlenmiş oluyor. Parti içinde birliği sağlayamadığımız için bu zamana kadar muhalefette kaldık ve bu önseçim partimizin birlik beraberliğini de arttıracaktır. Devrek, Gökçebey, Çaycuma, Filyos bölgesine Filyos Vadi Projesi’ni konuşuyor. Fakat bizim artık bekleyecek vaktimiz yok. AKP bu bölgeyi daralttıkça daraltıyor. Her geçen gün göç artıyor. 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerden sonra ilimizden de bakan adayı çıkacağını da düşünüyorum. Ben inanıyorum ki 7 Haziran’da CHP’nin koalisyon hükümeti de olsa önemli bir yer bulacağını düşünüyorum. Bu bir rüya değil. Geçmişte bakanlık yapan büyüklerimiz vardı ama kalıcı yatırımlar yapılamadı. Bizim CHP iktidarında birinci işimiz Filyos Projesi’nin limandan sonraki yatırımlarını tamamlamak olacak. Kirli sanayi ve çimento fabrikalarına orada izin vermeyeceğiz. Çocuklarınız iş sahibi olacak diye bizi yeteri kadar kandırdılar. Ayrıca bölgedeki termik santraller ithal kömürle bizi yeteri kadar zehirlediler. Biz Filyos’ta bu kirli sanayiye izin vermeyeceğiz. Bu anlamda Cumartesi günü yapılacak olan önseçimlerde sizlerden destek istiyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi