Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Zonguldak Temsilciliği Koordinasyon Kurulu, İl Temsilcisi Yıldıray Uysal başkanlığında Öğretmenevi’nde toplandı. Önemli konuların görüşüldüğü toplantıda, yapılacak faaliyetler ve diğer konularla ilgili kararlar alındı.

Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Yıldıray Uysal, toplantıda alınan kararlarla ilgili şunları söyledi:

“NÖBET EYLEMİMİZ DEVAM EDİYOR”

“Nöbet eylemimiz, taleplerimiz karşılanana kadar süresiz olarak uzatılmıştır. Bazı okul müdürlerinin, nöbet tutan meslektaşlarına haksızlık olmasın ve okulda asayiş yönünden herhangi bir problem yaşanmasın diye nöbet tutmaya devam eden üyelerimizin bu iyi niyetlerini, aynı gün birkaç nöbet yerinde ve haftada birden fazla görev vererek suiistimal etmeleri nedeniyle, üyelerimizi korumaya yönelik Sendika Genel Merkezimizin ‘Nöbet Eylemi’ ile ilgili olarak aldığı ikinci bir kararla üyelerimiz isterlerse ilk nöbet görevini de yerine getirmeyebileceklerdir. Nöbet konusundaki yaklaşımımız değişmemiş bilakis bu konuda idare tarafından suiistimal edilen üyelerimizin hakkı korunmuştur. Bu durumda olan veya nöbet tutmak istemeyen üyelerimiz web sitemizde bulunan dilekçeyi okul idaresine vermek suretiyle nöbet tutmayabilirler. Ayrıca üyelerimiz nöbet günlerinde veya isterlerse sürekli olarak ‘Ben Güvenlik Görevlisi Değilim’ yazılı rozeti yakalarına takmaya devam edeceklerdir. Nöbet eylemi kapsamında on binlerce dilekçe Milli Eğitim Bakanlığı’na ulaştırılmak üzere 535 milletvekiline ulaştırılmıştır. Dilekçe gönderen ve rozet takan bütün üyelerimize hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz.”

“OKUL MÜDÜRLERİNİ UYARIYORUZ”

“Bazı okul müdürlerinin aldığımız duyumlara göre yandaş sendikadan istifa etmek isteyen meslektaşlarımızın istifa formlarını işleme almadıklarını, sümenaltı ettiklerini öğrenmiş bulunuyoruz. 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu 16’ncı maddeye göre; ‘Her üye, üyelikten serbestçe çekilebilir. Üyelikten çekilme, çekilmek isteyen kamu görevlisi tarafından, üç nüsha olarak doldurulup imzalanan üyelikten çekilme bildiriminin kurumuna verilmesi ile gerçekleşir. Kurum görevlisi, kayıt numarası ile tarih verilen çekilme bildiriminin bir suretini derhal üyeye vermek zorundadır. Kamu işvereni, bildirimin bir örneğini on beş gün içinde sendikaya gönderir’ hükmünü işgüzar müdürlerimize hatırlatır, tekrarı halinde meslektaşımızın haklarını en üst düzeyde savunup ilgililer hakkında işlem başlatacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Koordinasyon Kurulu’nda gündeme almadığımız, fakat devlet memurunun tarafsızlığı ile ilgili olarak ilgililere sorumluluğumuz gereği uyarıda bulunmak istediğimiz bir konu da şudur: 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ‘Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık’ başlıklı 7’nci maddesi şöyle diyor: ‘Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.’ Bu hüküm gereğince, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde aday olabilmek için istifa ederek siyaseti tercih eden aday adaylarının peşine takılıp yandaşlık bağlarıyla siyasi rüzgâra kapılan ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürü ve öğretmen arkadaşlarımızı biliyoruz, fakat şimdilik uyarmakla yetiniyoruz. Hiçbir sendikanın herhangi bir siyasi partiyle birlikte anılmasını asla doğru bulmuyoruz.”

“EĞİTİMCİLERE HUKUK SEMİNERİ VERİLECEK

“Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş’un sunumlarıyla gerçekleştirilecek olan sendika tanıtımını da içeren Hukuk Semineri verilecek. Seminer, 6 Mart 2015 Cuma günü saat 19.00’da Zonguldak Öğretmenevi Konferans Salonu’nda başlayacak. Seminere sadece üyelerimiz değil, üyelerimizle birlikte konuya ilgi duyan bütün meslektaşlarımız davetlidir.”

Editör: Pusula Gazetesi