Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı görevinden istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Zonguldak milletvekilliği için aday adaylığı müracaatında bulunan Salih Demir, Ereğli ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı ile belediyeyi ziyaret etti. Demir, ziyaretlerde teşkilattan ve belediyeden destek istedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Salih Demir, AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkerim Gün ile birlikte Ereğli ilçesine giderek, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Esra Alpago’yu ziyaret etti.
İlk ziyaretini parti teşkilatına gerçekleştiren Demir, burada parti yöneticileri tarafından karşılandı. AK Parti Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, hükümetin Ereğli’de gerçekleştirdiği hizmetler ve eksikleri hakkında Demir’e bilgiler verdi. Çakır, konuşmasında, 350 yataklı hastanenin hizmete açılması ile sağlıkla ilgili problemin ortadan kalktığını, yeni adliye binasının da hizmete girdiğini söyledi. Bölgede Zonguldak-Ereğli ve Ereğli-Devrek yolu haricinde ciddi bir sıkıntı bulunmadığını dile getiren Çakır, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde şu anda bin 100 işçi çalıştığını ve yılsonuna kadar sayının bin 700’lere çıkmasının hedeflendiğini anlattı. Çakır, Milletvekili Aday Adayı Salih Demir’e çıktığı yolda başarılar diledi.

DEMİR: “UZUN YILLAR TSO BAŞKANLIĞI YAPMAM SEBEBİYLE SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Salih Demir ise, uzun yıllar TSO Başkanlığı yapması sebebiyle sorunları ve çözümlerini çok iyi bildiğini ifade etti. Demir, konuşmasında, “Ben 20 yıldan bu yana TSO Başkanlığı yapıyorum. Zonguldak’ı da, Bartın’ı da, Karabük’ü de hiçbir zaman ayırmadım. Zonguldak için yola çıktım. Zonguldak TSO’da verdiğim hizmeti bundan sonra Ankara’dan doğru yapmak istiyoruz. Zonguldak’ın sıkıntıları belli... Biliyorsunuz, doktor teşhisi koyar, ama tedavisini bilemezse o sıkıntı. Biz çözümünü de biliyoruz. Zonguldak’taki sıkıntıların Ankara’dan nasıl çözüleceğini bildiğimiz için bu yola çıktım” dedi.

“SIRALAMA DERDİM YOK”

Demir, gazetecilerin, “30’a yakın aday adayı var, siz şansınızı nasıl görüyorsunuz?” sorusuna, “Milletvekili adaylığı için yola çıkan 30 tane aday adayı var. Hiç birinin birbirinden farkı yok. Ben bu yola çıkarken “sıralama derdim var” diye yola çıkmadım. AK Parti beni nerde görmek isterse, ben oradayım. Siyasete yeni atılmış birisi olarak bunu söylüyorum. Her zaman Zonguldak’ın hizmetinde olduk. Elimizi hep taşın altına koyduk. Bundan sonra vücudumuzu taşın altına koymaya geldik. Benim sıralama derdim yok. Biz hizmet için geliyoruz” şeklinde cevapladı.

DEMİR, EREĞLİ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Salih Demir, parti teşkilatının ardından Ereğli Belediyesi´ni ziyaret ederek, Başkan Hüseyin Uysal’ın şehir dışında bulunmasından dolayı kendisine vekalet eden Başkan Yardımcısı Esra Alpago ile görüştü. Zorlu bir seçim maratonuna girildiğini anlatan Ereğli Belediyesi Başkanvekili Esra Alpago, çıktığı yolda Salih Demir’e başarılar diledi.

TETİKER: “GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR”

Salih Demir, daha sonra Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, burada Başkan Yaşar Tetiker ile bir süre sohbet etti. Tetiker’den destek isteyen Demir, “Ereğli, Zonguldak Merkez kadar büyük ve sorunları olan bir ilçemiz. İlçedeki en büyük sorun istihdamsızlıktır. Bu da 3-4 firmanın gelmesi ile çözülebilecek bir sorundur. Sorunları iyi biliyoruz ve çözümlerini de biliyoruz. Bunun için göreve talip olduk” dedi.
Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker de, konuşmasında, Salih Demir tarafından alınan kararın çok geç alınmış bir karar olduğunu belirterek, “TSO Başkanı olarak Zonguldak ve bölgenin sorunlarını en iyi bilen kişi Salih kardeşimdir. Zararın neresinden dönülürse kardır. Ben hastalığım sebebiyle adaylık konusunda girişimde bulunamadım. Salih kardeşime çıktığı yolda başarılar diliyorum. Milletvekili kim olursa olsun, aldığı oya, aldığı güvene ihanet etmemesi gerekir” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi