Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde gizli buzlanma ve alkol kazaya davetiye çıkardı. 1.85 promil alkollü sürücü, buzlanan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma ve köprü duvarına çarptı. Hurdaya dönen otomobilden polis ve sağlık ekipleri tarafından çıkarılan sürücü, Ereğli Devlet Hastanesi´nde tedavi altına alındı.

Kaza, saat 23.30 sularında Elmatepe Mahallesi´nde meydana geldi. İddiaya göre, Ereğli istikametine giden 67 SF 878 plakalı otomobil sürücüsü Ahmet S. (45) köprü yan yoluna girdiği sırada gizli buzlanma nedeniyle otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Önce kaldırım taşlarına çarpan otomobil daha sonra köprü duvarına çarparak parçalandı. Kafasından darbe alan sürücünün yardımına koşan vatandaşlar, sağlık ekipleri ve polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, sürücüyü araçtan çıkardı. Ambulansa gitmek istemeyen Ahmet S. ikna edilirken, yüzü kanlar içerisinde kalan sürücü, ambulansta ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Ereğli Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Kazada hurdaya dönen otomobil ise çekici ile kaza yerinden kaldırılırken, kurtarma çalışmaları sırasında yol trafiğe kapatıldı.

Ereğli Devlet Hastanesi´nde tedavi altına alınan sürücü Ahmet S.´nin yüzünde kesikler olduğu ve başından darbe aldığı gerekçesi ile müşahede altında tutulacağı, yapılan alkol testinde ise 1.85 (185) promil alkollü olduğu öğrenildi. Ahmet S.´ye alkollü araç kullanmaktan dolayı 800 lira ceza kesilirken, ehliyetine de 6 ay el konuldu.

Editör: Pusula Gazetesi