Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Zeki Çakan, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanlığı’na yeniden seçilen Enis Dizdaroğlu’na “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Başkan Enis Dizdaroğlu’ndan övgü ile bahseden Zeki Çakan, gerek siyasette, gerek sosyal hayatta, gerekse ekonomik hayatta dik durmanın çok önemli olduğuna dikkat çekti. Hiçbir zaman içinde bulunduğu siyasi partinin menfaatlerinde hareket etmediğini ifade eden Çakan, her zaman ülkesinin ve ilinin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, bundan sonra da her zaman aynı hedefleri doğrultusunda hareket edeceğini ifade etti.

Çakan, “Sevgili Başkanımız Enis Bey’in yeni seçilmesinden dolayı kendisini ziyaret etmeye geldim. DİSK, her zaman tutarlı olmuştur. Kendi sendikacılık duruşu doğrultusunda taviz vermeden o görüş istikametinde çalışanların hakkını savunmuştur. Enis Başkan da aynı şekilde tutarlı bir şekilde zaman zaman savunucusu olarak, zaman zaman da işçi haklarının savunucusu olarak görev yapmıştır. Şu anda da bu görevini devam ettiriyor. Ben bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarısını devam ettirmesini diliyorum. Kendisine mücadelesini eksiksiz bir şekilde sürdürmesini bir abi olarak tavsiye ediyorum. Gerçekten günümüzde işçinin alın terini savunarak emeğinin karşılığını alma mücadelesinde zaman zaman yalpalar olabiliyor. Enis Başkan, bu güne kadar daha yalpa yapmadı, kendisine tekrar başarılar diliyorum” dedi.

“DİK DURMANIN ÇOK ÖNEMİ VARDIR”

Dik durmanın herkese nasip olmayacağını ifade eden eski Bakan Zeki Çakan, “Gerek siyasette, gerek sosyal hayatta, gerekse ekonomik hayatta mücadele eden kim olursa olsun dik durmanın çok önemi vardır. Dik durabilmek herkese nasip olmaz. Hiçbir zaman siyasi partimin menfaati doğrultusunda değil, ülkemin, ilimizin, beldemizin menfaatleri doğrultusunda menfaatleri ön planda tuttum ve hareket ettim. Enis kardeşimiz gibi dik duran ve işçinin hakkını gözeten sendikacı arkadaşlarımıza çok ihtiyaç var. Makam için sendikacılık, koltuk veya başkanlık için sendikacılık yapılmaz. Sendikacılık hak aramak için yapılır. Ben bu güne kadar ülkemin ve ilimin menfaatleri doğrultusunda hareket ettim, bundan sonra da aynı şekilde her ne olursa olsun ülkemin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğim” şeklinde konuştu.

Kendisine “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunan Zeki Çakan’ı bir ağabey olarak gördüklerini söyleyen DİSK/Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, “Sayın Bakanımız Zeki Çakan’ın ziyaretimize gelmesi bizi mutlu etti. Kendisi ile olan bağım, bir idolüm ve çalışma aşkını öğrendiğim kişidir. Kendisi Zonguldak’taki arkadaşlarımıza ve herkese nerede nasıl bir duruş gösterilmesi gerektiğini öğreten bir sembol oldu. Ondan çok şey öğrendik ve bundan sonraki süreç içerisinde de kendisinden çok şey öğreneceğimizin farkındayız. Kendisine de teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi