Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) eski İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak milletvekili aday adaylığı dosyasını İl Başkanı Zeki Tosun’a teslim etti. Uçar’ın adaylık açıklamasında eşi Reyhan Uçar yalnız bırakmazken, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Kozlu eski Belediye Başkanı Ali Bektaş, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, diğer ilçe ve belde başkanları da destek verdi.

Kendisini seven ve destek veren herkese teşekkür eden Hamdi Uçar, konuşmasında şunları söyledi:

“TÜM ADAY ADAYLARIMIZ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ”

“2000’li yılları Türkiye’nin nasıl geçirdiğini biliyorsunuz. Açıkçası Türkiye’yi değiştiren AK Parti’dir. AK Parti iktidarı döneminde hem Merkez İlçe, hem İl Başkanı olarak görev yaptım. Bu 12 yıllık dönem içinde AK Parti’nin ülkemizdeki istikrar ve güven ortamı nasılsa, bende bu teşkilatlarda istikrar ve güven ortamı sağlamak teşkilatım adına bana nasip oldu. Geçen hafta yapılan kongre ile çok değerli abimize bu bayrağı teslim ettik. Bu zaman dilimi içerisinde hep birlikte partimizin bayrağını daha yükseklere taşımak için çaba sarf ettik. Bundan sonra da inşallah hep birlikte bu mücadelemize devam edeceğiz. Elbette bu dönem içerisinde çeşitli etkinlikler ve faaliyetlerde bulunduk. Daha önce Zeki abimizin yerindeydim, aday adaylarımızın dosyalarını aldım. Şimdi ben bu vesileyle müracaatımı Zeki abime yapacağım. Zonguldak çok önemli ve bir o kadarda zor illerimizden bir tanesidir. Dönem içerisinde bu hizmetleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştım, mücadele ettim. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerle ilgili milletvekili aday adaylarımız müracaatlarını yapılıyor. Şimdiye kadar 29 arkadaşımızın müracaat etmişler. Hepsi birbirinden değerli, hepsi de Zonguldak ve ülkemize hizmet etmek için yola çıktıklarını düşünüyorum. Bu medeni cesaretlerinden dolayı kendilerini kutluyorum ve tebrik ediyorum. Yeni Türkiye’nin yeni parlamentosunun oluşumundan önce bende emeğimin, mücadelemin neticesi itibariyle Zonguldak’a hizmet etmek adına bir yola çıktım. Zonguldak’ın bir takım sorunları ve problemleri var. Ama AK Parti iktidarı döneminde Zonguldak’a çok güzel hizmetler yapıldı. Yeterli mi? Elbette değil. Zonguldak’ı sadece şehir merkeziyle düşünmeyelim. Bütün bölgelerimizde sağlık hizmetleri, ulaşım ve diğer kamu hizmetlerinde gerekli yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Eksik kalan hizmetlerimiz ve projelerimiz var. 15 gün önce Sayın Başbakanımıza çıktığımız da Zonguldak’ın temel 5 sorunu ile ilgili dosya teslim ettim. Ve kendisinden önümüzdeki seçimlerde Zonguldak’a geldiğinde bu dosyalar üzerinde çalışıldıktan sonra Zonguldak’a müjde verilmesi konusunda kendisinden söz aldım. Sayın Başbakanımıza taktim ettiğim dosya içerisinde Zonguldak’ın yollarından, TTK, Filyos Vadi Projemiz ve Mithatpaşa tüneli ve bunun dışında Ereğli tersaneler bölgemiz gibi temel sorunlarımızı Sayın Başbakanımızla birebir görüşerek dosya taktim ettim. Bu vesileyle Zonguldak’ımızın tamamının genel sorunları ve problemlerini bilen onlarla yoğrulmuş bir kardeşinizim. Teşkilatlarımızın tabanından tavanına kadar bütün teşkilatlarımızı yakinen bilen biriyim. Bu teşkilatçılık dönemim içerisinde yapmış olduğum bu çaba ve mücadele içerisinde bunu icra makamı olan milletvekilliği parlamentosunda ki yerimi alarak bu hizmetleri yerine getirme adına bu yola çıktım.”

“ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVİ ÜSTLENECEĞİM”

“Genel Merkezimiz görev verirse, sizlerin de yüce desteği olursa, Zonguldak’ımıza hizmet etme noktasında çok önemli çok yüce bir görevi üstlenmiş olacağım. Ben bu vesileyle Zonguldak’ımızın bu seçim döneminde Zonguldak’a hizmet edecek, hizmet aşkıyla yoğrulmuş adaylarımızın ortaya çıkmasıyla Zonguldak’ın yeni bir döneme gireceğini yeni Türkiye’de Zonguldak’ın da yerini alacağını düşünüyorum. Bu kutlu yolculuğa çıktım sizden desteklerinizi bekliyorum. Sadece bu kitleler, topluluklar bireysel destek olmamalıdır. Bu güne kadar arkadaşlarımız aday adaylığında bulundular. Arkalarında ekipleri, sevenleri ve dostları oldu. Ama aday adaylarımız açıklandıktan sonra bu arkadaşlarımızın hepsi de AK Parti’miz ve davamız için hepsinin mücadele etmesini aynı heyecanı aynı desteği vermesini bekliyoruz. Çünkü Türkiye’nin AK Parti’ye ihtiyacı var. Çünkü Türkiye’nin iktidara ve huzura ihtiyacı var. Zonguldak’ın da AK Parti’ye ihtiyacı var.”

“EKSİK KALAN PROJELERİMİZDE MESAFE ALACAĞIZ”

“Çok önemli bir sürece girdik. Zonguldak ilimizde en son aldığımız oy yüzde 47,5, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 53 oy aldık. Hedefimiz Zonguldak’ta yüzde 55 oy almaktır. Zonguldaklı vatandaşlarımız AK Parti iktidarına ne kadar güç ne kadar destek verirlerse inşallah 2015 Haziran’dan sonra ki süreçte Zonguldak’ta gerçekten eksik kalan projelerimizi bitirme konusunda çok önemli bir mesafe alacağımızı hükümetimizle, iktidarımızla Zonguldak’a çok önemli bir mesaj vermiş olacağımızı düşünüyorum. Bu vesileyle buraya gelen bütün kardeşlerimize, dostlarımıza yürek dolusu teşekkür ediyorum. Allah bize bu sıralamaya girmeyi nasip ederse hep birlikte Zonguldak’a hizmet edeceğiz. Bizim hiçbir mazeretimiz yok. Bundan sonraki süreçte özellikle teşkilatlarda görev alan arkadaşınız olarak hiçbir mazeretim yok. Projeleri hayata geçirme noktasında gecemizi gündüzümüze vereceğiz. İnşallah Zonguldak’ı yeni Zonguldak yapma yolunda önemli bir mesafe almış olacağız.”

Editör: Pusula Gazetesi