Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinden istifa eden Salih Demir, milletvekili aday adaylığı için AK Parti’ye resmi müracaatını yaptı. Eşi Şengül Demir ile birlikte AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı’na gelen Salih Demir, İl Başkanı Zeki Tosun’a adaylık dosyasını teslim etti. Demir’e, “hayırlı olsun” diyen İl Başkanı Tosun da, alındı belgesini Demir’e verdi.

Genç Zonguldakspor Taraftar Derneği’nin de aralarında bulunduğu bir grubun tezahüratlarının ardından konuşma yapan Salih Demir, “Kendimi Zonguldaklı olarak görüyorum. Son 20 yıldan beri Zonguldak TSO’da görev yaptım. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nı görevimi 20 yılın üzerine devrettim. Elimden geleni yaptığıma inanıyorum. İnsanların artıları da vardır, eksileri de... Ancak 20 yıldan beri Zonguldak halkına, ekonomisine katkı sağladıktan sonra bundan sonra AK Parti beni aday gösterirse, ben hizmete AK Parti’de devam etmek istiyorum” diye konuştu.

Ülkesine ve Zonguldak’a daha iyi hizmet etmek amacıyla AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu belirten Salih Demir, “Zonguldak´ta doğdum. Burada büyüdüm, burada evlendim, burada okudum, çocuklarımı burada büyüttüm, iş hayatına Zonguldak´ta atıldım. Hep burada yaşadım ve yaşayacağım. İş hayatına atıldığım ilk günden beri Zonguldak´ın ekonomik, sosyal hayatının gelişmesi ve değişmesi için çalıştım.1995 yılında göreve başladığım Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevimi 20’nci yılında devrettim. Şimdi ülkeme ve Zonguldak´a daha iyi hizmet etmek için AK Parti´den Zonguldak milletvekili aday adayı oluyorum. Neden adayım? Ben her zaman Zonguldak´ın potansiyeline, Türkiye´nin gücüne inandım. Buna inanmayanlarla, milletimize inanmayanlarla, karamsar, kötümser tablolar çizenlerle yollarımı ayırdım. Zonguldak´ın kalkınması, büyümesi, gelişmesi için elini taşın altına koymaya hazır olan her kesimle işbirliği yaptım. Yatırımcımıza, girişimcimize, sanayicimize, işverenimize, işçimize, emekçimize, sivil toplum kuruluşlarımıza asla ve asla kulak tıkamadım. Artık Zonguldak´a en iyi hizmeti Zonguldak´ta değil, Ankara´da verebileceğime inandığım için adayım. Bugüne kadar yapılan her şeye, her iyi niyetli çabaya, her hizmete teşekkür ediyorum. Şimdi bu güzel şehrimiz, Zonguldak´ımız için daha iyisini yapmak, daha güzelini yapmak arzusuyla bu yola çıkıyorum. Bunu bir nöbet değişimi, bir bayrak yarışı olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili aday adayı olarak neden AK Parti’yi seçtiğine de değinen Demir, “Çünkü AK Parti; karalama, sadece eleştirme siyasetinin yerine, proje siyasetini, eser yapma, çözüm üretme siyasetini koymuştur. Bu noktadan sonra kimsenin Türkiye´yi geri götürme şansı yoktur. Millete rağmen siyaset yapılmayacağını ispat etmiş bir parti olduğu için AK Parti´den adayım. Çünkü AK Parti´yle milli iradeyi perçinledik, siyasete dönük her türlü müdahaleyi bertaraf ettik. Kriz siyasetinden gelecek umanlar her seçimde sandıklara gömüldü. İnşallah yakın bir zamanda Türkiye’mizi demokratik bir Anayasa´ya kavuşturarak bu vesayet düzenini kökünden kaldıracağız” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi