Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanlığı’nın geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği 5’inci Olağan Kongresi’nde Başkanlığa seçilen Zeki Tosun, kongrenin düğün havasında geçtiğini söyledi.

Listesini kendisinin hazırladığını ve Zonguldak’ın sevilen isimlerini listesine aldığını dile getiren yeni Başkan Tosun, Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlknur Yılmaz’ın sorularına yanıt verdi.

Kongreye katılımın iyi olduğunu ifade eden Tosun, “Kongre bana göre güzel geçti. Düğün havasında geçti. Genel Başkan Yardımcımız, Bakanımız, mevcut milletvekillerimiz, eski milletvekillerimiz ve partililerimiz katıldılar. Coşkulu bir kongre geçirdik” dedi.

“LİSTEMİ HAZIRLARKEN KİMSENİN BASKISI OLMADI”

Kongrede, listeye tepkiler oylara yansımış ve 538 delegeden 226’sı oy kullanırken, 56 oy boş atılmıştı. Bu tepkilere de yanıt veren İl Başkanı Zeki Tosun, “İnsanlar beğenecek, beğenmeyecek. Olacak bunlar. Kimsenin bir baskısı yoktu. Çoğu eski yönetim kurulu arkadaşlarımız. Zonguldak’ın sevilen isimlerini yönetime aldım. Bunu bazıları yanlış eleştirecek. Bir hafta, 10 gün sonra her şey normale dönecektir” dedi.

“ALİ BEKTAŞ’IN BİZE KATKILARI OLACAKTIR”

Ali Bektaş’ı listesine almamasından dolayı da eleştirilen Zeki Tosun, “Ben listeyi yaptım. Bizim belediye başkanlığımızı yapmıştır. Bize çok katkıları olacaktır. Bundan sonrada birçok çalışmamızı birlikte yapacağız. Kongrenin herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“YÖNETİMDEN DÜŞÜRÜLECEK”

Tosun, Yönetim Kurulu listesindeki Görkebey Aras’ın memur olması nedeniyle yönetimden düşürüleceğini belirterek, “Geçtiğimiz dönem yöneticilerinizden olan Görkebay Arası’ın memur atamasından sonra 7 Mayıs 2014 tarihinde Merkez İlçe Başkanlığımıza istifa dilekçesini vermiş, fakat Merkez İlçe Başkanlığımızda gerçekleşen bir aksaklıktan dolayı istifası onaylanmamış. Merkez İlçe istifa dilekçesini İlçe Seçim Kurulu’na teslim etti. Bu arkadaşımız yönetimden düşürülerek, yerine yedeklerden bir arkadaşımız getirilecek” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi