Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal hafta sonunu mahallelerde geçirdi. Uysal ilçenin Bağlık, Orhanlar, Akarca ve Müftü Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Gezi ve incelemeler sırasında Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Kirmanlı Muhtarı Nurettin Yaman, Uzun Mehmet Muhtarı Seyfettin Yaman, Sarıkorkmaz Muhtarı Ali Kocatürk ile Kavaklık Mahalle Muhtarı Nazif Kaplan’da, Başkan Uysal’a eşlik etti.
Başkan Uysal’ın mahalle gezileri kapsamındaki ilk durağı Orhanlar Mahallesiydi. Mahalle Muhtarı Ahmet Özkan Gökalp ve mahalle sakinlerinden sorunları dinleyen Uysal, Kasım ayından bu yana mahalle sakinleri tarafından bugüne kadar çözüm masasına iletilen 41 ayrı sorunun 38’inin çözüme kavuştuğunu belirtti. Başkan Uysal, mahalle muhtarı Gökalp’ten aldığı ve içeriğinde mahalle sorunları olan dosyayı inceleyeceğini ve hafta içinde daire müdürleri ile yapılacak ikinci ziyarette sorunların yerinde görülerek, çözümü için çalışmalara başlanacağını belirtti.
Başkan Uysal’ın mahalle gezileri kapsamındaki ikinci durağı Bağlık Mahallesi oldu. Mahalle Muhtarı Muhsin Aydın ve mahalle sakinleri ile 1 nolu Sakindere Sokak’ta bir araya gelen Uysal, halkın sorunlarını dinleyerek notlar aldı.
Mahalle sakinlerinin halk otobüsü seferleri, mahalle sınırları içinden akan dombay deresi başta olmak üzere, diğer sorunlarını dinleyen Uysal, bura da 96 yaşındaki Havva Uzun Mehmet ve 94 yaşındaki Mehmet Özdemir ile de bir süre sohbet etti.

UYSAL: “SORUNLARI EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”
Uysal, Bağlık Mahallesinin ardından Akarca Mahallesine geçti. İlk olarak dün hayatını kaybeden mahalle sakini Yılmaz Mumcu’nun evine taziye ziyaretinde bulunan Uysal, daha sonra Mahalle Muhtarı İlknur Güleri ve mahalle sakinleri ile bir toplantı yaptı.
Mahalle sakinlerinin dar sokaklar ve yol sorunlarının öne çıktığı sorunlarını dinleyen Uysal burada yaptığı konuşmada, “ Yıllardır şehir planlaması değil, imar üzerinden gidildiği için bugün bu tür sorunları yaşıyoruz.
İtfaiye, ambulans girilmeyen yerlere ev yapılmaması, bu çağda kanalizasyon gibi alt yapı sorunlarından bahsetmememiz lazım. Siz isteyeceksiniz, el ele vererek sorunları el birliği ile yeneceğiz. Çözümü yaşadığımız şartlarda bulacağız” dedi.

“HALKIMIZ GÖZTEPE’DEN KARADENİZ’İ SEYRETMELİ”
Başkan Uysal’ın gün içindeki son durağı Müftü Mahallesi oldu. Burada da muhtar Akın Ateş ve mahalle sakinleri ile bir araya gelen Uysal, kendisine iletilen sorunları tek tek not aldı. Uysal, mahalle sınırları içinde yer olan Göztepe’ye ilişkin bir soru üzerine, “Göztepe kesinlikle halkla buluşmalı. Bu yönde bir süre önce başlattığımız çalışmalar sürüyor.
Yürüyüş alanını içinde barındıracak bir düzenleme yapacağız. Halk oradan Karadeniz’i seyretmeli. En büyük hayalimden biri de bu. “ açıklaması yaptı. Uysal, Pazar günü gezdiği söz konusu 4 mahalleyi, hafta içinde daire müdürleri ile birlikte yeniden gezerek sorunları bu kez de yerinde görecek.
Editör: Pusula Gazetesi