Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanlığı’nın 5’inci Olağan Kongresi, Cumartesi günü Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu’nda yapıldı. Kongrede tek liste ile aday olan Zeki Tosun ve listesi, AK Parti Zonguldak İl yönetimine seçildi. Kongreye, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Alev Dedegil, Bolu Milletvekili ve İl Koordinatörü Ali Ercoşkun, Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İlçe Belediye Başkanları ve Belde Başkanları ile partililer katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığı’na AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. 23’inci Dönem TBMM Başkanlığı görevini yürüten ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, son kez milletvekili olarak konuşma yaptığını ifade ederek helallik istedi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanlığı’ndan milletvekili adaylığı için istifa eden Hamdi Uçar da, partililerden helallik istedi.

TOPTAN: “MİLLETVEKİLİ OLARAK BELKİ ZONGULDAK’TA YAPACAĞIM SON KONUŞMADIR”

AK Parti tüzüğünde bulunan 3 dönem kuralı nedeniyle AK Parti’den tekrar milletvekili olamayacak olan 23’üncü Dönem TBMM Başkanlığı görevini yürüten ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, “Genel Merkezimiz, Zonguldak’ta en doğru kararı verecek. AK Parti Zonguldak’ta 7 Haziran seçimlerinde çok büyük bir başarıya imza atacaktır. Türkiye’nin istikrarı ve gelecek dönemlerde daha büyük başarılar elde etmek için 2023 hedeflerine daha sağlıklı varabilmemiz için bu seçimlerde istikrardan yana halkın tavır koyacağına, karar koyacağına yürekten inanıyorum. Milletvekili olarak belki Zonguldak’ta yapacağımız son konuşmadır. Siyaset insanla yapılan bir iştir. Ben de hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Milletvekili seçildiğimden bu yana Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Bizde de bir hak varsa bütün Zonguldak ve Zonguldaklılara helal olsun” diye konuştu.

PARTİLİLERDEN HELALLİK İSTEDİ

AK Parti çatısı altında birçok kongre süreci yaşadığını, birçok organizasyonda yer aldığını söyleyen AK Parti il Başkanlığı’ndan Milletvekili Adayı olmak için istifa eden Hamdi Uçar, “Ayrı anlamı olan bir kongre süreci yaşıyorum. Sene 2001 Aralık ayı, ilk defa AK Parti’ye üye olarak katıldım. Kurucu Merkez İlçe Başkanı arkadaşımız Halit Gülay ve İl Başkanımız Polat Türkmen ile bu kutlu yolculuğa birlikte çıktık. İki arkadaşımıza bu kutlu yolculukta çok teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. Zonguldak’ta çeşitli vesilelerle eleştiri aldık. Bunlar elbette bu tip süreçlerde olağan ve olması gereken süreçlerdir. Ama lütfen buradan tüm kardeşlerimize ve arkadaşlarımıza bu zaman dilimi içerisinde bu yolculuğumuzda elbette ki kırdığımız üzdüğümüz arkadaşlarımız vardır. Mutlu edemediğimiz süreçler vardır. Bunlardan dolayı haklarınızı helal edin. Partimizin teşkilatlarımızın daha iyi olması adına bu kararları vermişizdir. İnsanlar çok mutlu olduklarında ve çok kederli olduklarında gözyaşı döker. Bu gün benim çok mutlu olduğum bir gün. Sürçü lisan etmiş de olabiliriz, bütün duygularımı burada aktarmakta güçlük çekiyorum. Zonguldak’ta çıtamız bellidir. Zonguldak’ın AK Parti’ye ihtiyacı var. Zonguldak’ta seçmenin 2015 seçimlerine daha çok teveccüh göstereceğine inanıyorum. Yeni Türkiye ve Yeni Zonguldak için bu seçim süreci önemlidir. İnşallah bizim dönemimizden çok daha iyi çok daha güzel şekilde AK Parti’yi temsil edecekler” şeklinde konuştu.

AK PARTİ’DE LİSTE TEPKİSİ…

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı kongresinde listeye tepkiler oylara yansıdı. Kongrede 538 delegeden 226’sı oy kullanırken, 56 oy boş atıldı. 3 oy da geçersiz sayıldı. Kongrede oy kullanan bazı delegeler, listede AK Parti ile ilgisi olmayan isimleri görünce boş oy kullandılar. İl yönetimine seçilen Abdülkerim Gün´ün de çok sayıda delege tarafından çizildiği öğrenildi. Ak Parti İlçe Başkanlarına da hiç sorulması, ilçelerden kimsenin alınmaması da tepkiye neden oldu. Kongrede, Çaycuma ve Kilimli delegeleri, kongreleri iptal olduğu için oy kullanamadı.

Zeki Tosun başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Emine Yüksel, Ömer Gülay, Hüseyin Mercimek, Mecit Aydın, Ömer Selim Alan, Hakan Özkan, Harun Demir, Ömer Erbay, Sezai Bükrü, Ali Kemal Karaca, Mustafa Kocatürk, Naci Kırlak, Mehmet Abalı, Ali Şükrü Sarı, Muammer Koca, Çetin Hotlu, İsmail Terzi, Muammer Avcı, Keramettin Kuzören, Şenol Kundakçıoğlu, Ali Rıza Kızılkaya, Yusuf Hüseyin Arslan, Mustafa Ali Sevimli, Dilek Kaya, Serap Dilek, Görkebay Aras, Nizamettin Şahin, Ramazan Ergül, Ayşe Erbay, Nihal Karabela, Niyazi Azaklı, Fatma İlhan, Servet Üstün, Mustafa Aydın, Abdülkerim Gün, Şendoğan Karataş, Nurcan Abay, İskender Acir, Güler Eroğlu Taşçı, Kamil Civan, Gülşah Çetin, Kurtuluş Yılmaz, Remzican Bozkurt, Zülfikar Özcan, Serkay Kuyumcu, İsmail Ofluoğlu, Kadir Alagöz, Mehmet Yaman, Kamil Bircan.

Editör: Pusula Gazetesi