Meteoroloji’nin uyarılarının ardından İstanbul’da kar yağışı etkili olmaya başladı. Akşam saatlerine doğru Çamlıca ve kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

ANKARA’DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI!

Yapılan açıklamada, ´´Ankara’da bu gece saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının Salı günü gün boyu devam ederek Çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı ve yerde 10 ila 20 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı´´ ifade edildi.

YOĞUN KAR YAĞIŞLARINA DİKKAT!

Meteoroloji, çarşamba günü ülkemizin büyük bölümünde kar görüleceğini belirterek, ´´Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova ve İstanbul’un Anadolu yakası), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri), İç Anadolu’nun batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman), Akdeniz bölgesinin iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraş’ın ve Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde), İç Ege’de (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın’ın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde) ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda) kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışları sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.´´ açıklamasını yaptı.

AKOM’DA ‘KAR’ ALARMI

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü´nün İstanbul’a ilişkin uyarıları üzerine AKOM, karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, kış şartlarıyla mücadele ekipleri olumsuzluklara karşı 1028 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev başında olacak. Bu gece yarısından itibaren başlatılacak kış şartlarıyla mücadele çalışmaları, olumsuz hava koşulları İstanbul’u terk edinceye kadar sürecek.

Editör: Pusula Gazetesi