"TİS yoksa grev var" diyen kamu emekçileri, tutuklanan KESK üyelerinin serbest bırakılmasını ve sürgün kararlarının geri alınmasını istediler. Ayrıca önlüklerinde tutuklanan KESK üyelerinin isimlerini taşıyan kamu emekçileri, tutukluluk kararlarının kaldırılmasını istediler.


Yürüyüşe Eğitim-Sen Edirne Şubesi üyeleriyle birlikte katılan özelleştirme mağduru 4/C´liler; "Özelleştirme Mağduru 4/C´liler 12 Ay Çalışmak İstiyor" pankartıyla yürüdüler. KESK Genel Başkanı Sami Evren yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bütün iş kollarından sorumlu bakanları toplu sözleşme masasına çağırdı. Evren, bu çağrının karşılıksız kalması halinde KESK olarak yanıtlarının ´´grev´´ olacağını bildirdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi&[#]8217;nin, kamu çalışanlarının grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı bulunduğu yönünde kararlar verdiğini ifade eden Evren, bu hakkın önü açılarak ´´toplu görüşme komedisi´´ne son verilmesini istedi. Evren, kamu emekçilerinin diğer taleplerini şöyle sıraladı: &[#]8220;Kamu emekçilerinin temel ücreti bin 500 TL olmalı ve yılda en az net ücretleri tutarında ikramiye verilmeli. Herkese güvenceli iş, kadrolu istihdam ve insanca ücret verilmeli. "4/B, 4/C, 4924 Sayılı Yasa&[#]8217;ya ve 657 Sayılı Yasa&[#]8217;nın 86. maddesine tabi olarak çalıştırılanlar kadroya alınmalı. Vergide adalet sağlanmalı, çalışanlardan alınan Gelir Vergisi 10 puan düşürülmeli. Ebeveyn izni ve kreş hakkı emekçilere sağlanmalı. Eğitim ve sağlık hizmetleri herkes için nitelikli, eşit, ulaşılabilir, parasız olmalı.&[#]8221;


Evren ayrıca, konfederasyon üyelerine yönelik ´´baskı, sürgün ve işten çıkarmalara´´ son verilmesini, tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep etti. Evren´in konuşmasının ardından, çekilen halaylarla eylem sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi