Zonguldak´ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 88. Yıldönümü etkinliklerle kutlandı. Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı´na çelenk konulduktan sonra Saygı Duruşu´nda bulunup, İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi.


Anma törenine Vali Vekili Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in yanısıra sivil toplum örgütleri temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve canını seve seve feda eden şehitleri ve gazileri de saygıyla andığını söyledi.


Eşref konuşmasına şöyle devam etti:"Türkiye´de sanayileşmenin en önemli gücü Zonguldak´ın yeri yeni Türkiye´de çok önemli yerlerdedir. Fransız işgali altında kalan kent, İstiklal ve Kurtuluş Savaşı´nda verilen mücadelelerle yabancı işgalinden kurtulmuştur. Kentimiz kömürün bulunuşuyla ülke kalkınmasına önemli hizmetler yapmıştır. Ancak şu anda ekonomik ve sosyal sıkıntılar yaşamaktadır.


Hizmet için göreve gelmiş bizler daha yaşanabilir çağdaş bir şehir oluşturmanın gayreti içindeyiz. Her sorunun mutlaka çözümü vardır. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin bu günlere gelişinde canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."


Ardından kürsüde törene katılan topluluğa hitaben Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan´ın göndermiş olduğu mesaj okundu.


Sonrasında, öğrenciler ´Türküsüz kent´ adlı şiiri okuyup, Halkoyunları Sergileme ve Araştırma Derneği (HASAD) ekibi gösteri yaptı. Ardından, Vali Vekili Fethi Özdemir, makamında tebrikleri kabul ederek, Zonguldak´ın Kurtuluş Günü nedeniyle Zonguldak açıklarına demirleyen TCG Salihreis (F-246) fırkateyni Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Önder Çelebi´ye plaket ve Devrek bastonu hediye etti.


Sonrasında Vali Vekili Özdemir, Babalar Günü nedeniyle 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı´nca alınan hediyeyi Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz´a verdi.

Editör: Pusula Gazetesi