Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alaplı İlçe Başkanlığı&8217;nın Olağan Genel Kongresi Alaplı Belediyesi Kültür Salonu&8217;nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını İl Başkanı Mustafa Korkutan&8217;ın yaptığı tek liste ile gidilen ve toplam 51 üyenin oy kullandığı seçimde oyların tamamını alan Başkan Adayı İsmail Altay, ilçe başkanlığına seçildi. Kongreye MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve partililer katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mustafa Türk, partiyi daha yüksek çıtaya yükseltecek ve gençlerinin önünü açmak için aday olmadığını belirterek, &8220;Yeni yönetime gelecek olan arkadaşlarımızın partimizi daha iyi yerlere taşıyacağına inancımız tamdır&8221; dedi.
Başkan adayı İsmail Altay da, ilçedeki her olumsuzluğun takipçisi olup, çözümü için alternatif üreten bir yönetim anlayışı ile yapılacak olan ilk seçimde Alaplı&8217;da Milliyetçi Hareketin dinamizmini ve etkisini ortaya koyacaklarını kaydetti. Hem genelde hem de yerelde çok acil derecede hizmete ihtiyaç duyulduğunu belirten Altay, &8220;Temeli beş binlik Türk tarihine dayanan Türk Milliyetçiliği fikrini 1944&8217;den başlayarak ilme ilme dokuyan rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş&8217;in 1969&8217;da başlattığı Milliyetçi Hareket yürüyüşünün 40. yılında bu davayı iktidara taşıma adına arkadaşlarımın teveccühü ile aday oldum. Bu hareketin neferleri, çilekeşleri olan siz dava arkadaşlarımdan tek isteğim oy kullanırken bu davayı bu şerefli üç hilalli bayrağı Alaplı&8217;da kim yukarıya taşıyacaksa onun lehinde oy kullanmanızdır. Biz bu dava için bir ten kaldırmış, ülkücü harekete omuz vermiş, hiçbir arkadaşımızı karalamaya yada kötüleme siyaseti izlemedik ve de izlemeyeceğiz. Biz başta partili kardeşlerimiz olmak üzere tüm Alaplı&8217;yı kucaklamaya talibiz. Başbuğumuzun dediği gibi &8216;Ülkücünün öz kardeşidir&8217; biz bu nedenle birleştirici ve bütünleştirici olmak zorundayız.
Yerelde Alaplı&8217;mızın genelde Türk milletinin çok acil derecede hizmete ihtiyacı var. Bu hizmeti en iyi şekilde yapacak kadrolar Ülkücü kadrolardır. Bu kadroları iktidara taşıyacak olan bizleriz, sizlersiniz. Bu kongre süreci ile birlikte birliğimiz güçlenecek. Alaplı&8217;ya hizmet için, iktidar için çalışmaya başlayacağız. Gün birlik olup yeniden dirilme günüdür. Milliyetçi Hareket Partisi mecliste grubu bulunan ve Türkiye&8217;nin en köklü siyasal hareketlerinden biridir. Bu güç Alaplı&8217;mızda da hissedilmelidir&8221; dedi.
Son ana kadar aday olacağı konuşulan eski ilçe başkanlarından Summani Altun ani bir kararla adaylıktan çekildi. Başka aday çıkmayınca tek aday olan İsmail Altay, oy çokluğuyla başkanlığa seçildi. Yapılan kongrede Yönetim Kurulu&8217;na, Metin Mudanya, Erol Oktay, İsmet Akdeniz, İsmet Yazıcıoğlu, Celal Çelik, Arif Aktaş, Turgay Bozkurt, Şeref Kalaycı, Alptekin Yazıcıoğlu, Rıfat Şen, Engin Acar, Recep Oğuz, İsmail Çetin, Efkan Atar, Hasan Ören, Şeref Kaplancan seçildi.
Editör: Pusula Gazetesi