Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan, Osmanlı Çileği&[#]8217;nin üretilebilmesi için ülkenin çeşitli yerlerinde denemeler yaptıklarını belirterek, "Hiçbir yerde Ereğli´de üretilenin tadına, aromasına ulaşılamadı. Çileğimize çok sayıda talep var ama yeterli üretim yok" dedi.



Ereğli´de Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği ve Ereğli Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Osmanlı Çileği Kültür Festivali çeşitli etkinlikler kutlandı.


Festival kapsamında ilk olarak Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Zeki Oral Sergi Salonu´nda Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencilerinin yıl içerisinde yaptığı eserlerin yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi.


Sergi açılışının ardından Bozhane mevkii Çınaraltı Sahne&[#]8217;de Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği tarafından düzenlenen "En Güzel Osmanlı Çileği", "En Güzel Çilekli Pasta" ve "Osmanlı Çileği Bilgi" yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül törenine, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan, Osmanlı Çileği&[#]8217;nin üretilebilmesi için ülkenin çeşitli yerlerinde denemeler yaptıklarını belirterek, "Maalesef hiçbir yerde, Ereğli´de üretilenin tadına, kokusu ve aromasına ulaşılamadık. Çileğimize çok sayıda talep var ama yeterli üretim yok. Bunun için derneğimiz aktif şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Osmanlı Çileği&[#]8217;ni geçmişteki gibi talebe cevap verebilecek konuma getirmekte iddialıyız" dedi.


CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise, TBMM´nin yeni yasama döneminde gündem dışı söz alarak, Osmanlı Çileği&[#]8217;ni anlatacağını belirtti.


Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, ilçedeki tüm kurum, kuruluş ve siyasilerin Osmanlı Çileği&[#]8217;nin yaygınlaşması için konuya eğilmeleri gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından, "En Güzel Osmanlı Çileği" yarışmasında birinciye 5, ikinciye 3, üçüncüye 2 çeyrek altın verilirken, diğer yarışmalarda birinciye 3, ikinciye 2, üçüncüye ise 1´er çeyrek altın verildi. Yarışmalara katılanlar ile jüri üyelerine de kol saati hediye edildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından yöresel halk oyunları oynandı.
Editör: Pusula Gazetesi