Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi´nin 2008-2009 Akademik Yılı mezunları için yemin töreni düzenlendi.


ZKÜ Merkez Kampüsü´nde gerçekleşen yemin töreninde 27 öğrenci hep birlikte hipokrat yeminini ederek, mesleğe ilk adımı atmaya hazırlandı.


Törende, katılan öğrencilerin yakınları güvenlik görevlileri tarafından türbanlarının çıkarılması veya çene altından bağlanması için uyarıldı.


Konser Salonu´nda gerçekleştirilen yemin törenine Vali Erdal Ata, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Rüstem Albayrak, Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Bircan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.


Tören için üniversiteye gelen öğrencilerin türbanlı yakınları, salon girişinde güvenlik görevlileri tarafından türbanlarını çene altından bağlamaları konusunda uyarıldı. Görevlilerin uyarısı üzerine bazı veliler bulundukları yerde, bazıları da binanın yan tarafına geçip türbanlarını çene altından bağlayarak salona girdi. Görevliler, törenin başlayacağı sırada salona girerek son kez türban kontrolü yaptı. Türbanlarını çene altından bağlamadığı fark edilen 2 kişi daha uyarıldı ve veliler salonda türbanlarını çene altından bağlayarak töreni izlediler.


Ardından öğrenciler 6 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlattılar.


Ata: ´şifa verdikleriniz sizin mutluluğunuz olacak´


Törende konuşmaların ardından Vali Erdal Ata, kürsüye çıkarak doktorluk mesleği için yemin etmeye hazırlanan öğrencilere başarılar diledi. Ata konuşmasında; "Büyük Önderimiz Atatürk´ün yolunda ilerleyin. Gelişen teknolojiye her zaman takip edin. Her gecen gün gelişen ve ilimizde olmasından büyük mutluluk duyduğum Karaelmas Üniversitesi´nden mezun olan genç doktorlarımızı gördükçe bu önemli görevin ne kadar iyi bir şekilde yerine getirildiğini görmekteyiz. Tıp eğitiminizi başarıyla tamamladınız artık görevinizi çağın şartlarına göre yerine getireceğinize inanıyorum. Şifa verdiğiniz hastalardan size ulaşacak bir tebessüm sizin sevinciniz ve mutluluğunuz olacaktır. Sizden şifa bekleyen tüm insanlara anlayışlı olun. Onlara kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın" dedi.


Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve 3. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, dönem 1´incisi Süheyla Bostan, 2´inci Okan Yavuzbay, 3´üncü Tuncay Top´a mezuniyet belgeleri ve hediyelerini verdiler.


Diğer öğrencilere de mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından dönem birincisi Süheyla Bostan, okul kütüğüne isim plaketini çaktı. Ardından da 27 öğrenci hep birlikte hipokrat yeminini ederek, mesleğe ilk adımı attılar. 10. Yıl Marşı´nın okunmasıyla da tören sona erdi. Öğrenciler, mesleğe ilk adımı atmanın sevincini öğretim üyeleri ve aileleriyle birlikte yaşarken, türbanlı veliler, salondan çıkarken türbanlarını yine eskisi gibi bağladı.

Editör: Pusula Gazetesi