Özgürlükçü Sol Hareket Sözcüsü Süleyman Aktaş, 26 parti meclis üyesi ile birlikte Özgürlük ve Dayanışma Partisi´nden istifa ettiklerini açıkladı.


Eski ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras´ında partiden istifa ettiğini belirten Aktaş, ´biz ÖDP´den ayrılmıyoruz, ÖDP bizden ayrılıyor´ diyerek Özgürlükçü Sol Hareket olarak göreve devam edeceklerini söylediler.


Aktaş konuşmasına şöyle devam etti: "ÖDP kendisini, programı, tüzüğü ve söylemiyle Toplumsal Hareketlerin sözcüsü olarak tarif etmişti. Çalışma alanları (sendika, mesleki örgüt, işyeri v.b), yaşam alanları (mahalle, semt, kent v.b) ve insani vasıfları (kimlik, cinsiyet, v.b), yaşamsal konular(ekoloji, tarım v.b) üzerinden oluşacak, oluşması için çalışılacak hareketlerin istemleri, mücadeleleri ÖDP´nin siyasetinin merkezinde olacaktı. Yani ÖDP kendisini daraltmayacak, genişletecek esneklikte bir kitle partisi olarak tarif etti. Partinin en önemli tartışma ortamı olan konferanslarında tartışma imkânları, şiddet ve saldırganlıkla bastırılmış, farklı olana tahammül ortadan kaldırılarak, çoğulcu karakteri yok edilmiştir. Parti, bugün kadro partisi olarak, gelenek üzerinden siyaset anlayışına yöneltilmiştir. Parti, çoğunluğu elinde bulunduran Devrimci Dayanışma Grubu tarafından, ÖDP, ismi ve logosu dışında her şeyiyle ret edilme sürecine sokuldu. Yani biz ÖDP´den ayrılmıyorum, ÖDP bizden ayrılıyor! Eski Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili M. Ufuk Uras ve 26 Parti Meclis üyesi ile birlikte Türkiye´nin bir çok ilinde Özgürlükçü Sol Hareket içinde yer alan arkadaşlarımız ÖDP´den istifa ettiler. Siyasi hayatımızı önümüzdeki süreçte Özgürlükçü Sol hareket içerisinde sürdürerek solun bütün renklerinin yer alacağı bir siyasi oluşumun adımlarını atmayı hedefliyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi