Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, 2014 yılını değerlendirdi, 2015 yılından beklentilerini anlattı. Zonguldak&[#]8217;ta bencillik duygusu olduğunu ve bu bencillik duygusundan Zonguldak&[#]8217;ın biran önce kurtulması gerektiğinin altını çizen AK Parti İl Başkanı Uçar, Zonguldak&[#]8217;ta siyasi partilerin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin bir arada hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

2014 yılının siyasi olarak gergin bir yıl olmasına rağmen hem yerel seçimlerde, hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendileri için olumlu bir yıl olarak geçtiğini belirten Başkan Uçar, &[#]8220;Neticede, Zonguldak siyasi ve ekonomik olarak çok zor illerimizden birisi ve bunu her zaman söylüyorum. Bu nedenle kamu yatırımlarının geç geldiğini söylüyoruz, ama açıkçası artık böyle bir mazeretin olmaması gerektiğine inanıyorum. Ereğli, Devrek ve Çaycuma hastanelerimizin yapılması, Zonguldak hastanemizin tamamlanması ve yol çalışmalarının da tamamlanması 2015 yılında biter ve halkımız da buraları kullanmaya başlar diye düşünüyorum. &[#]8216;Zonguldak da Türkiye&[#]8217;de oluşan pastadan payını aldı&[#]8217; diye düşünüyorum. Bunlar yeterli midir? Yeterli değildir, daha fazla alabilmek için çaba sarf etmemiz lazım. Zonguldak&[#]8217;ta siyasi partilerin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Zonguldak&[#]8217;ın biraz bencillik duygusundan kurtulması lazım... Genel olarak bir değerlendirme yaparsak, &[#]8216;Türkiye, 2014 yılında çok güzel bir süreç yaşadı&[#]8217; diyebilirim. İnşallah, 2015 yılında da bundan çok daha iyisi olur. Özellikle enerji ve petrol fiyatlarındaki düşüşler ekonomimize direk olarak yansır. Vatandaşımızın refah düzeyi yükselir. Ülke ekonomimizdeki en büyük kamburlardan birisi enerji tüketimidir. Burada da hem yatırımlarla, hem de dışarıdan aldığımız fiyatları düşürerek ekonomiyi düzeltmiş olacağız. Bu vesile ile de 2015 yılının çok daha iyi geçeceğini ve çok daha güzel geçeceğini temenni ediyorum. Tabii 2015 yılı bizim için çok daha fazla önem arz ediyor. Bildiğiniz gibi genel seçimler var. Ülkede gelmiş olduğumuz noktanın daha ilerisine gidebilmek için istikrar ve güven ortamının devam etmesi gerekiyor. İnşallah halkımız büyük bir teveccüh gösterip 2015 yılında tekrar AK Parti&[#]8217;yi tek başına tekrar iktidara getirir. Özellikle demokrasinin daha iyi sağlanması adın Anayasanın değiştirilebilecek maddelerinin değişimine sahip olan bir parlamentoya katkı sağlarlar diye düşünüyorum&[#]8221; dedi.

En büyük temennisinin 2015 yılının bütün dünyada barış ve huzur ortamı içerisinde geçmesi olduğunu söyleyen Uçar, &[#]8220;Özellikle ülkemizin komşularının içinde bulunduğu bu kaos ortamı sona erer diye dua ediyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi