Milletvekili Candan´ın köyünde kendi taraftarı olan herkesi de belediyede işe yerleştirdiğini söyleyen Kalay, "Eşine de TBMM Dışişleri Komisyonu´nda iş başı yaptırmıştır" dedi.

Ereğli Belediyesi Meclis üyesi Yusuf Kalay, geçen hafta basın toplantısı düzenleyen Zonguldak Milletvekili Ercan Candan´ın, seçimden önce yanında sekreter olarak çalışan kişiyi belediyede işe aldırdığı iddiasına yanıt verdi. Basın toplantısı düzenleyen Kalay, işe aldırdığı sekreterinin AK Parti üyesi olduğunu ve yedek kurul listesinde 15´inci sırada yer aldığını, delegelik yaptığını belirterek, "Seçimden 7 ay önce yanımdan ayrılmış ve iş arıyordu. Seçim bittikten sonra bir arkadaşımızın tavsiyesi, benim de olumlu görüşüm üzerine taşeron olarak işe alınmıştır. Eğer milletvekilimiz rahatsızsa, talimat verir ve çıkışını verirler" dedi.

´E.C. YAZILI PUSULALAR BELEDİYEDE DOLAŞIYOR´

Milletvekili Ercan Candan´ın ise kendi danışmanının aynı belediyeye belediye başkan yardımcılarından sorumlu başkan yardımcısı olarak atanmasını sağladığını ileri süren Kalay, şöyle konuştu:

"Daha 6 aylık vekilken oğlunu Erdemir´e sokmuştur. Sayın milletvekili, belediye özel kaleme memur olarak yeğenini yerleştirmiştir. Neredeyse köyünde kendi taraftarı olan hiçbir kişi bırakmamıştır belediyeye sokulmamış. Belediye binasında ´E.C.´ yazılı pusulalar sürekli dolaşmaktadır. Sayın Milletvekili, kayınbiraderini sekteri yapmıştır. Yani bütün birinci derece akrabalarını etrafında nemalandırmıştır."

Milletvekili Ercan Candan´ın eşini TBMM´de işe yerleştirdiği iddialarının da doğru olduğunu söyleyen Kalay, "Benim sekreterimden bahseden Ercan Bey, TBMM Dışişleri Komisyonu´na eşini iş başı yaptırmıştır. Kesinlikle doğrudur" dedi.

İHALE ÖNCESİ FİRMA SAHİPLERİYLE TBMM´DE GÖRÜŞTÜ

Ercan Candan´ın, Ereğli Belediyesi´nin temizlik ihalelerine girecek firma sahipleriyle TBMM´deki odasında görüştüğünü de iddia eden Kalay, şöyle devam etti:

"Bir milletvekilimizin, TBMM´deki makamında ihaleye girecek firma ile görüşmesi kadar abes bir şey olamaz. Bir başkan yardımcısının ihaleden önce ve sonra olmak üzere haftalarca ihaleye giren firmalarla görüşmesi kadar abes bir şey olamaz. Ortada çok büyük yanlışlıklar dönüyordu. Yusuf Kalay olarak buna çok direnç gösterdim. Vekilim beni ikna etmek için defalarca toplantıya davet etti, toplantı yaptık. Benim tek amacım vardı, kurumun en iyi şekilde bu ihaleyi yapmasıydı. ve bu ihaleyi yapan arkadaşlarım bu işi en iyi bilenlerdendi. Hepsi görevden teker teker alındı. Bu ihaleyi yapan komisyondaki arkadaşlarımız büyük baskı ve tehdit altında kaldılar."

CEMAAT AĞABEYLERİYLE TOPLANTI YAPTIĞINI BİLİYORUM

Kalay, "2011´de geldiğinde ben kimlerle toplantı yaptığını, hangi cemaat ağabeyleri ile toplantı yaptığını çok iyi biliyorum. Seçim bütçesini hangi cemaat ağabeylerinden topladığını biliyorum. Ama paralel midir, değil midir bunu ben bilmem. Onu benim genel merkezim bilir. Benim genel merkezimin hafızası çok geniştir. Yusuf Kalay´ın da Ercan Candan´ın da orada 7 sülalesinin kaydı vardır. Buna genel merkezim karar verir ki bu konuda çok hassas çalıştıklarını biliyorum" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi