CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, 2015 yılında yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri için istifa ederek milletvekili aday adaylığını resmen açıkladı.

CHP Çaycuma İlçe binasında CHP’lilere seslenen Başoğlu, önümüzdeki 2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi basın toplantısı yaparak resmi olarak 2015 yılı genel seçimlere partisinden Zonguldak milletvekili aday adayı olarak açıkladı. Başoğlu açıklamasında, “Bugün 25 Aralık gelinen süreçte partimizde milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifasının son günüdür. Genel merkezimiz bir tamim yayınladı. Genelgesinde 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının 25 Aralık’ta istifa etmesini belirledi. Bizde bu tamim ve genelge gereği bugün yaptığımız toplantıda yönetim kurulumuzla belde başkanlarımızla takribinde 1 aydır sürdürdüğümüz toplantılar neticesinde aldığımız ortak karar ilçe başkanlığından milletvekili aday adaylığı için istifa etmem oldu. Bugün bu süreci istifayla sonuçlandırdık. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

“CHP’DEKİ SÜRECİM GENÇLİK KOLLARINDAN BAŞLIYOR”

CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, 2015 yılında yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri öncesi parti binasında yaptığı konuşmasında, “2004 yılında Nebioğlu Gençlik Kollarında başlamış olduğum CHP içindeki mücadelem, 2009 yılında İl Genel Meclis Üyeliği Çaycuma 2. Sıra adaylığı, 2005 ile 2014 yılları arasında bölgeme hizmet etmeye çalıştım. Yine bu süreç içinde İl Genel Meclis üyeliğiyken, 2011 yılında atamayla daha sonra 2012 yılında yapılan kongreyle tekrar göreve geldik. O tarihten bu tarafa da İlçe Başkanlığı yönetim kurulumuzca beraber ilçe başkanlık görevimizi devam ettirdik” diye konuştu.

“BÖLGEMİZ İŞÇİ KENTİ DEĞİL, EMEKLİ KENTİNE DÖNDܔ

Başoğlu, 2015 yılında yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri öncesi yaptığı açıklamasında Zonguldak’ın çok kritik süreçten geçtiğini belirterek, “ Tabi ki bu süreçte bölge, ülke zor bir süreçten ve zor bir dönemden geçiyor. Bölgemize bakıldığında emekli, işsizlik ve göç aldı başını gidiyor. Emekli ve işsizlerin sorunlarını, göçle ilgili sorunlarını, sıkıntılarını ayrıntılı olarak dile getirmeye çalıştık. Bu süreçte her köyümüz, emekçi değil emekli oldu. Her evde çalışanlar değil emekli olabilecek şekilde emekliler oldu ve bu gelinen süreçte köylerdeki kahvehanelerde, bakkallarda, marketlerden alışveriş edenler emekliler, bu gün bakıyosunuz Çaycuma’dan Perşembeye, Karapınar’dan Saltukova’ya kadar emekliler bulunuyor. Çocuğuna, gelinine, ve eşine bakan emekli görmekteyiz. Biz bunu defalarca söyledik ve üstüne basa basa gündemde tutmaya devam edeceğim. Bundan 10 yıl sonra köylerimizde emekli jenerasyonu devam ederse köylerimizdeki evlerimize kilit vurulacak. Bunu açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Yine bölgemizde işsizlik aldı başını gidiyor. Artık bayramlarda, özel günlerde 59 plaka görmek bizim için çok olağanüstü bir olay değildir. Neden, bir bakıyorsunuz bayramlarda, özel günlerde, oralara yerleşmiş kardeşlerim buradaki herkesi bıraktılar, gittiler Tekirdağ’da Çerkezköy’de, Silivri’de, Çorlu’da, İstanbul’da ve Bursa’da mekan tuttular, ev tuttular ve artık oralarda yaşıyorlar çoluk sahibi ve torun sahibiler. Şöyle bakılırsa buralarda anne, baba ve akrabaları kaldıysa onları ziyarete geliyorlar. Bu bir acı tablodur.” dedi.

“FİLYOS PROJESİ HER ZAMAN SEÇİM MALZEMESİ OLMUŞTUR”

Başoğlu, 2015 yılında yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri öncesi partililere seslenerek, Zonguldak’ın can damarı olan TTK’yı kapatmaya ve özelleştirmeye yönelik işlemlerin her an çıkacak gibi görüneceğini ve yıllardır konuşulan Filyos Vadi Projesi’nin bir seçim malzemesi olduğunu ifade etti. Başoğlu, “Yine güvendiğimiz TTK özelleştirmelerle onu geçtik kapatmalarla karşı karşıya devletin gözden çıkardığı bir kurum olarak bundan sonra herhalde önlem alınmazsa yer alacak. Birde bizim her dönem içerisinde tenkit pilavı gibi önümüze gelen Filyos Vadi Projesi var. CHP İlçe Başkanlığından yetkililere beyan etmek istiyorum. Eğer Filyos Vadi Projesi gibi büyük bir projeden bölgeyi, ülkeyi, dünyayı ilgilendiren bir projeyi kalkıpta samimiyseniz bu projeden orada muhatap olacak bir bölge müdürlüğü kurdular. Siz ülkenin tamamını ilgilendiren büyük bir projeden bahsederken ve bunu hayata geçirmeden bahsederken daha oraya kimin muhatap olacağı belirsiz, kimin bu projeyi yürüteceği ve yazışmaları belirsiz. Oraya bir departmanı ve somut bir binası konmamış. Yıllardan bu yana siyasi bir malzeme olarak kullanılmış ve bu zamana kadar iktidar milletvekilleri dahil hep bunu konuşmuşlardır. Bunu her seçim döneminde seçim malzemesi olarak önümüze getirdiler. Ama hala ortada koskoca herhangi bir işlem yapılmamış, çorak bir memleket duruyor. Eğer bunlar önlem alınmazsa ve böyle de devam ederse bölge göç veriyor, bölge de artık yüzümüzü göremeyecek halde olacağız. Önemli bir konu daha var. Bölgenin işsizlik anlamında teşvik kapması altına alınması da çok önem arz ediyor. Bazı bölgeler örneğin bir işadamı gidiyor Bartın’a ve orada işlem yapıyor neden orada teşvik kapsamı yer almaktadır” dedi.

“ZONGULDAK’TA TTK BİTİRİLDİ”

CHP Çaycuma İlçe binasında CHP’lilere seslenen Başoğlu, önümüzdeki 2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi basın toplantısı yaparak Zonguldak’ın giderek göç verdiğini belirterek, Zonguldak ve Çaycuma işçi değil emekli kentine döndüğünü ve TTK’nın bitirilme noktasına geldiğini ifade ederek, “Buradan iktidar milletvekillerine özetle sesleniyorum. Bölgeyle alakalı olmayan açıklamalarda bulunuyorlar. Ama gelinen süreç bölgenin ihtiyacı olan Zonguldak bölgesinin, ilçelerinin, köylerinin, beldelerinin, ihtiyacı olan konular maalesef gündemde yok. Zonguldak göç veriyor. Zonguldak’ta evler artık kapanmayla karşı karşıyadır. Zonguldak’ta TTK bitirildi. Zonguldak’ta köyler, bakkallar, kahvehaneler bitti. Artık Zonguldak, Çaycuma işçi değil, emekli memleketi oldu. Zonguldak’ı göç anlamında ayakta tutacak, bu sorunu çözecek dirayetli insanlara ihtiyacımız var.” diye konuştu.

“YERELDE İKTİDAR OLMAYINCA, GENELDE İKTİDAR OLAMAZSINIZ”

CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, 2015 yılında yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri başında yaptığı açıklamasında 30 Mart yerel seçimlerinde 2012 yılında yola çıkarken, “Yerelde iktidar olmayınca, genelde iktidar olamazsınız” ifadesi kullandığını kaydederek 2015 yılı genel seçimleri dolayısıyla görevinden istifa ettiğini ve milletvekili seçimlerine hazırlandıklarını kaydederek şöyle devam etti; “30 Mart belediye seçimlerinde ve oraya kadar gelinen süre içerisinde partimiz ve yönetim kurulumuz, belde başkanlarımız, belde yönetimlerimiz, kadın ve gençlik kollarımız ve her biriniz büyük bir mücadele örneği gösterdiniz. Ayrıca şunu söylemekten sıkıntı çekmiyorum. 30 Mart yerel seçimlerinde, biz 2012 yılında yola çıkarken şu şekilde çıktık. “Yerelde iktidar olmayınca, genelde iktidar olamazsınız” dedik. Yerelde güçlü olduğumuzu sizlerle paylaşmaya çalıştık. Çünkü ben İl Genel Meclis üyeliğinden, yerel yönetimlerden geliyorum. geliyorum. 30 Mart Belediye Başkanlarımızın seçiminde, belediye başkanlarımızın belirlenmesinde, büyük emeği olan belde başkanlarımızı, yönetim kurulumuzu ve ilçe yönetim kurulumuzu bir kez daha tebrik ediyorum. 30 Mart yerel seçimlerinden CHP, Perşembe’de, Saltukova’da, Karapınar’da ve ilçe merkezimiz olan Çaycuma da, yerel yönetimleri almaya hak kazanmıştır. Böyle bir başarı göstermiştir. Bu bir ekip işidir. Hep beraberce atmış olduğumuz adımın sonucudur. Belediyeleri almak o kadar kolay değildir. Kazanan ve kazanamayan belediye başkanlarımızı da tebrik ediyorum. İl Genel Meclis Üyeliği ile başlayan görevimiz, İlçe Başkanlığı, 2009 yerel seçim 2010 referandum, 2011 genel seçimleri ve gelinen süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 2014 yerel seçimleriyle beraber önümüzde yapılacak olan 2015 genel seçimler var. İnanıyoruz ki bugün bu konuşmayı yaparken, bu söylemlerde bulunurken, önümüzdeki 2015 de aday adaylığı sürecinde ön seçim olursa tekrar söylüyorum partisinin üyesine güvenmeyen milletvekili olmasın, kontenjansız aday adayı olmak için istifamı verdim. Bölgemize, ilçemize, Zonguldak’ımıza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun diliyorum. Bu güne kadar ki görev yapmış olduğum onurla, gururla, kıvançla görev yapmış olduğum CHP’den 2015 genel seçimlerinde aday adayı olabilmek için istifa ettim. Bu süreçte bizimle beraber bu yolda yürüyen, koşan, koşuşturan, çoluk çocuğun rızkını bu yolda harcayan, gece ve gündüz demeden mücadele veren tüm kardeşlerime, arkadaşlarıma, CHP’lileri ve gıyabında CHP’li olan Gönüldaşlarımızım hepsini kutluyorum, teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından 2015 yılı genel seçimlere milletvekili aday adayı olduğunu ifade eden Umut Başoğlu tebrikleri kabul ederek, İlçe Başkanlığına Hamza Başören’in devam edeceğini kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi