Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Temenler Köyü’nde ikamet eden ve yaklaşık 7 aydır Manisa´nın Soma ilçesinde bir maden ocağında işçi olarak çalışan 24 yaşındaki Onur Mangal, geçtiğimiz gün 6 kişinin öldüğü İzmir’in Dikili ilçesindeki kazada hayatını kaybetmişti. Mangal’ın cenazesi İzmir’den alınıp baba ocağı Çaycuma’ya getirildi. Evinin önünde, Mangal için Kur´an-ı Kerim okundu, dua edildi ve helallik alındı. Ardından cenaze namazı kılınan Mangal’ın cenazesi, Temenler Köyü Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

“ARKADAŞIMIZ SOMA’DA 7 AYLIK BİR İŞÇİYDİ”

Soma ilçesinde ilk defa kurulan Zonguldak ve Bartınlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Sarı ise trafik kazasında hayatını kaybeden Onur Mangal’ın 7 aylık maden işçisi olduğunu ve kazanın lastik patlaması sonucu yaşandığını belirterek üzgün olduğunu ifade etti. Başkan Sarı, “Olay saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Soma’dan Dikili’ye giderken lastik patlaması sonucu direksiyon kontrolünü kaybeden arkadaşımız hayatını kaybetti. Arkadaşımızı saat 11.00 gibi oradan aldık. Buraya getirdik. Arkadaşımız madenciydi. İşe gireli 7-8 ay gibi bir süre oldu. Trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabırlar versin” dedi.

“EKMEĞİMİZİ VE ÇAYIMIZI BERABER PAYLAŞIRDIK”

Aynı maden ocağında çalışan iş arkadaşı olan 42 yaşındaki Saip Demir ise, “İyi bir arkadaşımızdı. Ekmeğimi, çayımızı beraber paylaştığımız bir arkadaşımızdı. Yer altında beraber çalışıyorduk” diye konuştu.
Onur Mangal’ın dayısı 28 yaşındaki Hüseyin Adıgüzel de, "Madene girmeden önce Fethiye’de annesinin yanındaydı. Orada barda çalışıyordu. Yazın çalışıyordu, kışın boştaydı. Sezonluk çalışıyordu. Ben de aslen Zonguldaklıyım. Soma’ya gittim. Soma’da çalışıyordum. Bana, ´Sezonluk işlerden sıkıldım, gelip senin yanında çalışmak istiyorum´ dedi. Ben de ´Tamam, gel bizim yanımızda çalışırsın, yardımcı oluruz´ dedim. Geldi ve bizim yanımızda çalışmaya başladı. Bir sıkıntısı yoktu, iyiydi. Çalışıyordu, sonra bana tekrar, ´Dayı, ben araba alacağım´ dedi. Ben de ´Tamam´ dedim. Kredi çekti, araba aldı. Ehliyeti yeni almıştı. Ben gündüz vardiyasında çalışıyordum, o da gece vardiyasındaydı. Sabah işten çıktığını gördüm. Arkadaşlarıyla çıkmışlar, kaza yapmışlar. Gittik ve cenazesini aldık" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi