Şoförler İl Trafik komisyonu ve yetkililerden sorunlarının çözülmesini istediler. KGD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cinal tarafından karşılanan şoför esnafları, İl Trafik Komisyonu tarafından belirlenen güzergâh kurallarının Dilaver ve Mithatpaşa hattına çalışan dolmuşçular tarafından ihlal edildiğini belirterek, "Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)´ya bağlı Asma İşlet Müdürlüğü´nde geçmiş dönemlerde yaklaşık 15 bin maden işçisi çalışıyordu. O dönemlerde Zonguldakspor´a yardım amacıyla durağımıza araçlar sokularak minibüs sayısı 49´a yükseldi. Bugün ise İl Trafik Komisyonu tarafından güzergâhların belirlenmesine rağmen Dilaver ve Mithatpaşa hattına çalışan meslektaşlarımız bizim güzergahımız üzerinde bulunan yolcuları belirlenen fiyat tarifesinin altında bir ücrete taşıyorlar.


İl Trafik Komisyonu tarafından belirlenen ve bizlerin güzergâhında bulunan mevkilerden yolcu alınmamasını istiyoruz. Geçmişte revaçta olan ve çeşitli nedenlerle 49´a ulaşan minibüs sayısı nedeniyle günde ancak iki sefer yapıyoruz, o da boş gidip boş geliyoruz.


Ekonomik anlamda bitmiş durumdayız. Bazı arkadaşlarımız rüsum ücretleri başta olmak üzere Bağ-Kur prim borçlarını dahi ödeyemez durumda. Yetkililerden sorunlarımıza çözüm bekliyoruz. Ya bu güzergâhları tek durak altında toplayıp yeni güzergâh belirlesinler ya da fazla olan araç sayımız bugünlerde gündeme gelen yeni güzergahlara kaydırılsın" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi