Zonguldak´ta bulunan yerel bir gazetede 6 yıldır muhabir olarak görev yapan Timuçin Özat, Zonguldak Liman arkası mevkiinde gezerken, rol için girdiği kayalıklara sıkıştı. Yanındaki meslektaşlarına kayalıklara sıkışma rolü yapacağını söyleyerek hatıra amaçlı fotoğraf çekmesini isteyen Timuçin Özat, fotoğraf çekimi tamamlandığında ise kayalıklardan çıkmak istedi. Kayalıklardan uğraşlarına rağmen çıkamayan Özat, gerçekten kayalar arasına sıkıştığını söyleyerek, yanında bulunan gazeteci arkadaşlarından yardım istedi. Şaka yaptığını zanneden meslektaşları Özat´ın gerçekten sıkıştığını anlayınca yardımına koştu. Yerel TV kameramanı Sinan Somuncu´nun yardımıyla Timuçin Özat, sıkıştığı yerden kurtarıldı. Macerayı çok sevdiğini belirten Özat, sıkıştığı anı şöyle anlattı: "Her ne kadar beni korkutsa da macerayı çok seviyorum. Yaşadığım maceraları olduğu gibi, hayal ettiğim düşme, sıkışma gibi anları da tehlikeli olsa bile rol yaparak yeniden yaşıyor ve arkadaşlarıma görüntülettirmeye çalışıyorum. Kayalıklarda gezerken, aklıma kayalıklara sıkışmanın ne kadar kötü bir duygu olacağı geldi. Sıkışma anının rolünü yaparak görüntülettirmek istedim. Sıkışacağım aklıma gelmezdi. Gerçekten kötü sıkıştım. Bu tür olaylar hep adrenalin tutkum yüzünden başıma geliyor."


Özat´ı kurtaran meslektaşı Somuncu da, Timuçin Özat´ın bir çok garip özelliğinin bulunduğunu söyledi. Özat´ın aklına gelen bazı eylemlerin rolünü yaptığını ve kendisinden sürekli görüntülemesini istediğini anlatan Somuncu´da, "Timuçin, aklına gelen sıkışma ve düşme gibi eylemlerin rolünü yapıyor. Bunu yaparken zaman zaman bazı eylemler gerçeğe dönüşüyor. Yaptığı rolleri de hep bana fotoğraflatıyor. Bu nedenle rollerin gerçeğe dönüşmesine çok şahit oldum. Artık bu durum beni korkutuyor" diye endişesini dile getirdi.

Sıkıştığı kayalıktan kurtarılınca meslektaşları ile birlikte mendireğin uç kısmında bulunan deniz fene-rine kadar giden Özat, beton basamaklardan düşme rolünü gazeteci arkadaşlarına görüntülettirdi.
Editör: Pusula Gazetesi