Zonguldak´ta özel maden ocağında meydana gelen göçükte, maden işçisi 33 yaşındaki Selami Yalçın hayatını kaybetti.
Dilaver Mahallesi´nde faaliyet gösteren özel şirkete ait kömür ocağında dün saat 11.00 sıralarında tavandan kaya parçaları düşmesi sonucu göçük oluştu. Ocakta tamir tarama işinde çalışan Selami Yalçın, kaya parçalarının altında kaldı. Yanındaki arkadaşları kaçarak göçükten kurtuldu. Yalçın, iş arkadaşlarının çalışması sonucu göçükten kurtarıldı. Ocaktan çıkarılan Yalçın, 112 Acil Servis ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Ancak Yalçın, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Göçükle ilgili soruşturma başlatıldı.

Göçükte hayatını kaybeden maden işçisi Selami Yalçın´ın cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Madencinin annesi Asiye, babası Ali Ziya Yalçın, diğer yakınlarıyla cenazeyi alırken gözyaşı döktü. Ağabeyi gibi maden işçisi olan 32 yaşındaki Ersoy Yalçın, 2009´da kendisi Türkiye Taşkömürü Kurumu´nda (TTK) işe girince ağabeyinin de madene merak sardığını söyledi. Ersoy Yalçın, şöyle dedi:
"İkimiz de babamın marangoz atölyesinde çalışıyorduk. Ben madene girince o da, ´Ben de bu işi yapacağım´ dedi. Erken emekliliği çok düşünüyordu. Bu nedenle benden sonra aynı yıl bu ocakta işe başladı. 2 yıl sonra ocak sahası içinde işe giderken kamyon kasasının kapağı çarptı ve omuriliği zedelendiği için 3 ay felçli kalmıştı. Sonra düzeldi ve erken emeklilik için tekrar aynı ocakta çalışmaya devam etti. Torba Yasa´dan sonra 3 gün iş bırakma eylemi yaptılar. Parasını alamıyordu. Herkes işi bıraktı o bırakmadı. Demek ki kaderi böyleymiş."
Ağabeyinin Torba Yasa´dan önce bin 200 lira aldığını, yasadan sonra ise ücretinin bin 900 liraya yükseldiğini belirten Ersoy Yalçın, "Bin 900 lira maaş aldığını hiç söylemedi. 17 günlük zamlı maaş aldığını söylemişti bir ay önce o kadar" diye konuştu.
Evli ve 2 çocuk babası Selami Yalçın´ın cenazesi yarın Gökçebey ilçesinde toprağa verilecek.

Editör: Pusula Gazetesi