Erasmus Gençlik Değişimleri Projesi kapsamında Devrek Sabahat-Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi’ne gelen Hırvatistanlı öğrenciler, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’i ziyaret etti. Sabahat-Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Turgay Kırgil ziyarette öğrenci grubuna eşlik etti. Çaydeğirmeni’nin doğal güzelliğine hayran kaldıklarını dile getiren öğrenciler, Başkan Gebeş’e, Türkçe kelimelerle misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettiler.

Bu tür projelerin ülkemizin tanıtımı ve dünya barışına katkı sağladığını ifade eden Başkan Gebeş, “Çaydeğirmeni Belediyesi olarak dünya barışına ve ülkeler arası kültür kaynaşmasına katkı sağlamak adına üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Beldemize gelen yabancı uyruklu ziyaretçilerimize Türk kültürünü ve misafirperverliğimizi en iyi şekilde tanımalarını sağlayarak, ülkelerine döndüklerinde iyi duygu ve görüş içerisinde bulunmalarını istiyoruz. Bizleri ziyaret eden yabancı misafirler ülkemizin kültür ve barış elçileri olacaktır. Bu kapsamda daha önce 7 ayrı ülkeden beldemizde kamp kuran yabancı izcileri ağırladık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yabancı ülkelerden gelen dans grubu öğrencilerimiz ile birlikte kutladık. Yabancı öğrencilerimizi Çaydeğirmeni’nde misafir etmekten memnuniyet duydum. Projede emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Gebeş, yabancı konuklarına üzerinde Çaydeğirmeni manzarası ve belediyenin amblemi bulunan fincan takımı hediye etti. Başkan Gebeş, “Ülkemizde bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olduğunu söyleriz, sizler de dostlarınıza kahve ikram ederken, kbu duygular içerisinde olun” dedi.

Yabancı öğrenciler de, “Ülkemize döndüğümüzde hediye edilen fincanlardan bol bol kahve ikram edip, Türkiye’de bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu ifade edeceğiz” dediler.

Editör: Pusula Gazetesi