Zonguldak´ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde kapatılacağı iddia edilen Hema Kömür İşletmeleri’ne ait özel maden ocağında çalışan maden işçileri, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır´ı ziyaret ederek, ocağın kapatılmaması için yaptıkları mücadeleye destek istediler.
Ziyarette, 800 işçinin çalıştığı ocakta örgütlü olan Genel Maden İşçileri Sendikası´nın (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ile bir grup madenci yer aldı. İsa Mutlu, yeterli kömür rezervi bulunmadığı gerekçesiyle kapatılacağı ileri sürülen işletmede kömür yıkama tesisinin söküm işinin devam ettiğini söyledi. İşçilerin bu yüzden tedirgin olduğunu belirten Mutlu, "Şu anda işveren, 5 ay önce belirlemiş olduğu süreci sona doğru götürmeye başladı. İşçilerimiz tedirgin bir şekilde çalıştırılmaya devam ediliyor" dedi.
İşverenin, Torba Yasa ve diğer sorunları gerekçe göstererek işçi çalıştırmamada kararlı olduğunu savunan İsa Mutlu, şöyle devam etti:
"800 kişiyi istihdam eden bir kuruluş. Zaten bölgemizde istihdam sorunu var. Şimdi de 800 kişinin işsiz kalması, hem sendika olarak hem de bölgenin bir bireyi olarak rahatsız ediyor bizi. Biz mücadele ediyoruz. İşverenle görüşmelerimiz oldu ancak tesis sökümünü engelleyemedik. Bu konuda başta Ereğli olmak üzere Zonguldak´taki tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi otoriteleri ve halkımızı artık daha duyarlı bir şekilde hareket etmeye davet ediyoruz. Sizlerden de yardım istiyoruz."
AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ise, Ereğli´de, işçilerin ücretlerini zamanında ödeyen bir işletmenin kaybedilmesine tahammüllerinin olmadığını, bölge milletvekilleriyle konuyu tekrar görüşeceklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi