Bugün Hürriyet´in internet sitesinde yer alan haberde 20 ile Emniyet Müdürü ataması yapılacağı duyuruldu. Bu illerin içinde Zonguldak sayılmadı.

Bilindiği gibi Zonguldak İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar bir büyük ile atanmak istiyor.

Bakalım muradına erebilecek mi?

İşte Hürriyet´in haberi: Valiler kararnamesinin ardından İl Emniyet Müdürlükleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanları arasında değişikliğe geldi. Atamalarda, yeni valilerin önerileri de dikkate alınacak. İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale ve Çorum´un da aralarında bulunduğu 20 il´e yeni Emniyet müdürü ataması yapılacak.
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah´ın Osmaniye Valiliği´ne atanmasından sonra, alt kadrolarında da geniş çaplı bir değişikliğe gidileceği bildirildi. Cerrah´ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü´ne yeniden atanabileceği, bunun için yasal bir engel olmadığını belirten İçişleri Bakanlığı yetkilileri, "Geçmişte İstanbul Emniyet Müdürlüğü´nden Ardahan Valiliği´ne atanan Hasan Özdemir, vali unvanlı olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü´ne atanmıştı. Cerrah için de istenirse bu yola gidilebilir" dediler.
Cerrah´ın il valiliğinde kalması halinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü´ne adı geçenler arasında Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da başta geliyor. Bu illerden birisinin boşalması halinde yerine Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir´in atanması bekleniyor.
Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Çorum Emniyet müdürlüklerinin vekâleten yürütüldüğünü belirten yetkililer, yeni kararnamede bu illere de atama yapılacağını söylediler. Emniyet Genel Müdürlüğü daire başkanları arasında da değişiklik yapılacağını kaydeden yetkililer, başkanlar arasında aynı görevde uzun süre kalanların yanı sıra, vekâleten yönetilenlere de asaleten atama yapılmasının planlandığını bildirdiler.
Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, Özel Harekât Dairesi Başkanlığı, Başkanlığı, Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi, Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi, Trafik Plan ve Denetleme Dairesi vekâleten yürütülüyor. Bu başkanlıklara da asaleten atama yapılması bekleniyor.
Editör: Pusula Gazetesi