İl Tarım Müdürü Yusuf Akın´ın yönettiği çalıştaya, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Koordinatörü Derya Kayınova, Zonguldak İş Kadınları Derneği Başkanı Hikmet Yılmaz Özdemir, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü´nü temsilen Selma Özdemir, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü´nden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yakup Varlı, Ziraat Mühendisi Ayla Atik, Nebioğlu Beldesi Veteriner Hekimi Beste Gül, Veteriner Hekim Zeynep Uğurel, Ziraat Mühendisi Suna Güncan ile Ereğli-Çaycuma-Devrek-Gökçebey ilçelerinden, Karaman-Ormanlı beldelerinden ve köylerden kadın çiftçiler katıldı. Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Koordinatörü Derya Kayınova, Zonguldak İş Kadınları Derneği Başkanı Hikmet Yılmaz Özdemir, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü´nü temsilen Selma Özdemir, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü´nü temsilen Murat Güney, Ziraat Mühendisi Ayla Atik, Nebioğlu Beldesi Veteriner Hekimi Beste Gül, Veteriner Hekim Zeynep Uğurel, Ziraat Mühendisi Suna Güncan ile Ereğli-Çaycuma-Devrek-Gökçebey ilçelerinden, Karaman-Ormanlı beldelerinden ve köylerden kadın çiftçiler katıldı. Kadınların en büyük sorunlarının konuşulup, tartışıldığı toplantıda Ereğli´den çiftçi Özlem Yılmaz şunları söyledi: &[#]8220;Biz geçen sene düzenlenen ´Kadın Çiftçiler Yarışıyor´ isimli yarışmada Zonguldak birincisi olup, Sinop´taki Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştık. Oraya gittiğimizde bütün tarım bilgilerimizi güncelledik ve tarım alanında daha bilgili çalışmaya başladık&[#]8221; dedi.
Ardından Devrek´ten çiftçi Saniye Uysal, tarlayla ilgili çalışanların sigortalanmaları gerektiğini, çünkü tarlalarda ken eve yılan gibi zararlı hayvanlarla mücadele ettiklerini ifade etti.
Tarımda Kadın Çalıştayı´nda dile getirilen görüşler, Ekim ayında Trabzon´da düzenlenecek çalıştayın bilgisine sunulacak. Her yıl düzenlenen çalıştayda belirtilen görüşlerde bir kitapta toplanıyor.
Editör: Pusula Gazetesi