Zonguldak Özel İdare ve Zonguldak Çevre Belediyeler Birliği (ZONÇEB) Toplantı´sı dün Belediye Kültür Merkezi Toplantı Salonu´nda il, ilçe ve belde belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Belediye Başkanlarına bilgilendirmede bulunan Zonguldak Belediye Bakanı İsmail Eşref, 5 ay önce gerçekleştirilen, çöplerin Sapça Sofular Köyü´ndeki Katı Atık Bertaraf Tesisine taşıma ihalesi süresinin Ağustos ayı sonlarına doğru biteceğini belirterek yeni dönem için ihale şartnamesi için bir araya geldiklerini söyledi.
Toplantıya, Zonguldak Belediye Bakanı İsmail Eşref, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ereğli Belediye Başkanı Vekili Cevat Aydın ve Belediye Çevre Birliği Meclis Üyeleri katıldı.


´Lüzumsuz işler maliyetimizi arttırır´


Toplantının Vali Erdal Ata´nın komisyon kararı alınması yönündeki önerisiyle gerçekleştirildiğini belirten Eşref; "Belediyeler birliğimizin teknik komitesi olarak toplandık. Çünkü önümüzdeki iki ay gibi süreç içerisinde Katı Atık Bertaraf Tesisimizin yeniden ihalesi yapılması gerekiyor. Bu ihale şartnamesi hazırlamasında ZOÇEB yönetimi gerekli şartlarını hazırlamışlar. Ancak 4-5 aydır hizmet sunduğumuz Katı Atık Bertaraf Tesisimizin Sapça Sofular Köyü´nde hizmet verirken yapılan ihalesi Ağustos ayı sonuna doğru bitmiş oluyor. Bu nedenle yeni bir ihale dönemi başlıyor.
Bu dönemde biz makine tesisat olarak neleri bulundurmalıyız. Nakliye aracı olarak hangi araçlarla çöpü taşımalıyız, aktarma esnasında kimleri bulundurmamız lazım. Bu tür tespitleri tartışacağız. Tespitler yapılırken tekliflerin fazla olması bize yük demektir. Lüzumsuz işlerin olması bizim maliyetimizi arttırır. Eksiklerin de olması bizim hizmetimizi aksatır. Doğru tespitler yapmamız lazım. Bu nedenle Sayın Valimizin kurduğu komisyon belediye başkanlarının ve merkez ilçe belde belediye başkanlarının birlikteliği ile oluşum sağlanmıştır. Amacımız en ucuza en iyi hizmeti nasıl verebiliriz tespiti olacak" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi