Zonguldak´ın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 16´ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali´nde ünlü sanatçılar Tarkan, Hadise ve Selda Bağcan sahne alacak. Bu seneki Sevgi Barış Dostluk Ödülü ise geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Onursal Başkanı Türkan Saylan´a verilecek. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, festivalde birçok etkinliğin gerçekleştirileceğini belirterek, kültür ve sanatsal olarak yapılacak olan etkinliklerin çok kapsamlı olacağını söyledi. Başkan Posbıyık, festivalin ilk günü olan 3 Temmuz Cuma akşamı saat 22.30´da Eurovizyon´da Türkiye´yi başarıyla temsil ederek 4. olan Hadise´nin anıt önündeki sahnede konser vereceğini söyledi.
Posbıyık, 4 Temmuz Cumartesi günü de saat 22.00´de yine anıt önüne kurulacak olan sahnede Selda Bağcan´ın konser vereceğini açıkladı. Belediye Başkanı Posbıyık, festivalin son günü olan 5 Temmuz Pazar günü ise, saat 22.30´da Mega Star Tarkan´ın hayranlarıyla buluşacağını ifade etti.
Tarkan´ın festivale 3. kez geldiğini anımsatan Posbıyık, Tarkan başta olmak üzere bütün sanatçılar ile dostluk bağının bulunduğunu belirtti. Posbıyık, "Her ne kadar sıkıntı içerisinde olsak da vatandaşlarımızın üç günlüğüne de olsa stresten arınmalarını sağlamak amacıyla, festival komitesindeki arkadaşlarımızla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Tahmin ediyorum ki, bu festivalde de yoğun bir kitle Ereğli´ye akın edecektir" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi