Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak İl Başkanı Taner Yıldırım, 2015 genel seçimlerinde Zonguldak’tan bir milletvekili çıkartacaklarına inandığını belirtti. Başkan Yıldırım, “Biz siyasetle geçinen insanlar değiliz ve bu işi profesyonel olarak da yapmıyoruz. Burada amacımız bulunduğumuz bölgeye, insanlara hizmet etmek. Bizim geçim kaynağımız bu değil. Bu nedenle menfaatler, çıkarlar bizi pek ilgilendirmez” dedi.

Doğru yapılan bir şey varsa, nereden gelirse gelsin takdir edeceklerini ifade eden Yıldırım, “Yeter ki, milletin ve memleketin yararına olduğuna inanalım sahip çıkarız. Bizim 2015 yılında çıkartacağımız milletvekili olmayacak, ‘milletin vekili’ olacak. Yani bir sıkıntı olduğu zaman ulaşılamayan, ulaşabilmek için 3-4 tane kapıyı zorlayıp, aralara birilerini koyarak ulaşabileceğimiz bir milletvekili olmayacak. Milletin vekili olduğu için milletine kendisi ulaşacak” diye konuştu.

Zonguldak’ın komşu ülkelere sınır olmasının bir avantaj olduğunu dile getiren Yıldırım, “Ukrayna bunlardan birisi… Ukrayna ile siyasal krizden dolayı ticari ya da siyasal ve kültürel bir bağ kuramıyor, ama varken de bir ticari köprü kurulamadı. Zonguldak’ın en önemli sıkıntılarından bir tanesi bir marka çıkartıp oralarda ticari ve kültürel bir faaliyet kuramamasıdır. Eğer kurulabilseydi bir ekonomik kapıydı ve Zonguldak’a yapacağı ticari katkılar tartışılabilirdi” diye konuştu.

Zonguldak’taki en büyük sorunlardan birisinin ekonomik sorun ve işsizlik olduğunu, ekonomik sorunun çözüldüğünde diğer sorunların da çözüme kavuşacağını belirten Başkan Yıldırım, sözlerine şu şekilde devam etti:

“SIRÇA SARAYLARDA DEĞİL, HALKIN İÇİNDE YAŞAYAN BİR VEKİL OLACAK”

“Ekonomik sorunu halletmek için üretim yapmak lazım. Üretim yapmak için de fabrika gerekir. Bu sorunları halledecek bir vekil olacak. Sırça saraylarda değil, halkın içinde yaşayan bir vekil olacak. Burada bürosu olacak ve ayın 15’inde burada olması gerekiyorsa, burada olacak. Bütün dertleri dinleyecek, çözüm bulduğunu çözecek, çözüm bulamadığı bir sorunda zaten yapacak bir şey yok.”

“ÖZERK BİR YÖNETİM KURULARAK MADEN AYAĞA KALKABİLİR”

Ücret dağıtımı adaletsizliğinin halen devam ettiğini belirten Yıldırım, “Taşeron işçilerimizin durumu ortada... Madenimiz iyi işletilemediği için, siyasi bir ambargo olarak görüldüğü için madenlerimiz bitirildi. İşçinin veya taşeronun bir suçu yok. Bu da sadece bugünkü hükümetten kaynaklanan bir durum değil, ondan ona devretmiş, ondan ona devretmiş durumda. Çözümü de basit, madenden para kazanmış bir sürü maden işletmesi sahipleri var, bunlarla birlikte özerk bir yönetim kurularak maden ayağa kalkabilir” cümleleriyle sorunlara çözüm üreteceklerini ifade etti.

“SON SİYASİ ANKETLERE GÖRE DE BBP’DE BÜYÜK BİR YÜKSELME VAR”

30 Kasım 2014 Pazar günü Deniz Otel’de İl Başkanlığı kongresinin yapılacağına da değinen Başkan Yıldırım, “Orada diğer partilerden partimize katılacak 100 ile 150 kişi bekliyoruz. İsimleri belli ve bu sayı artabilir. Bundan sonra BBP, Zonguldak ve ilçeleri, gündemi daha yakından takip edecek. Biz şu bir ay içerisinde Ereğli, Alaplı ve Çaycuma kongrelerimizi yaptık. Kozlu ilçemizin kongresini yaptık. Buralarda teşkilatlarımız yoktu ve yeni bir teşkilatlandırma yaptık. Son siyasi anketlere göre de BBP’de büyük bir yükselme var. Biz bunu ilimizde de fark ettik. Örneğin daha önce teşkilatlarımızın olmadığı yerlerde teşkilat kurmaya zorlanıyorduk. Fakat şu anda bize oralardan talep geliyor. Başka partilerde de siyaset yapmış ve oralardaki yozlaşmayı ve bozukluğu görmüş ve bizimle siyaset yapmak isteyen arkadaşlar da var. Teşkilat olarak genelde ve yerelde daha iyi siyaset yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

Medyanın belli odaklarda birleştiği için kendilerini gündeme getirmediğini ifade eden İl Başkanı Yıldırım, “Şu anda Genel Merkezimiz birçok bölgede ‘Çözüm Süreci Mi, Çözülme Süreci Mi?’ adı altında paneller yapıyor. Akademik ve siyasi alanda çok güzel tespitlerde bulunuyor. Ne hikmetse bazıları görmek istemiyor ya da göstermek istemiyor. Böyle bir olumsuzlukla da karşı karşıyayız. Milletimiz her şeyi görüyor. Eleştirilerimizi çözümleri de ortaya koyarak yapıyoruz. Millet olarak öncelikli meselemiz PKK meselesi. Daha halen halledilmiş değil. 7-8 yıl önce 2 bin olan terörist sayısı bugün 18 binlere dayanmış vaziyette. Daha ağır silahlarla teşkilatlanmış vaziyetteler. Bu bölücü örgütü yok etmemiz gerekiyor. Bizim kanaatimiz bunun masada olmayacağı kanaatindeyiz. Bunlara fırsat verildikçe güçlenip yollarına devam etmenin yollarını arıyorlar” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi