Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, İç İşleri Bakanlığı´nın genelgesi doğrultusunda şehir içlerindeki oto galerilerinin yerleşim alanlarının dışına taşınması araştırmalarını sürdürdüğünü söyledi.


Vali Erdal Ata ile tespit amaçlı birkaç yerde araştırma yaptıklarını belirten Eşref, şehrin yoğunluğunu Asma´ya kaydırmayı düşündüklerini söyledi. Şehrin içindeki kalabalığın belediye hudutları içerisindeki yerleşim alanı dışına taşınacağını belirten Eşref; "İkinci el oto satış yerlerinin şehir dışına toplanması kararı İç İşleri Bakanlığı´nın genelgesi ile başladı. Biz Zonguldak´ta buna önceki görev dönemimizde, 1998-2000 yılları arasında başlamıştık.


Çünkü Soğuksu ve Gazipaşa Caddesi´nde oto galerilerin varlığı hem trafik akışını hem de kaldırımları işgal ediyor. Alan dar ve araçlar dükkânların önünde sergilendiği için şehri tıkanıyor. Özellikle Soğuksu dere içinde çift şeritli yola park edilen galeri araçları bu caddeleri kilitliyor. Ben bu çalışmayı 10 sene önce başlatmıştım. Oto galerileri için birkaç yer bulmuştuk. Bu yerlerde mülkiyet sorunu nedeniyle isteklerimizi hayata geçirememiştik. 2000 yılları arasında bulduğumuz yer şimdiki kargo alanı ve lavuar alanının girişinde imar tadilatı yaparak o dönemde 16 galeri dükkânı için yer bulmuştuk. Ama şuan öğrendiğimize göre Zonguldak´ta yaklaşık 40´a yakın oto galeri dükkânı varmış. Bu net bir rakam değil, sayım yapıp öğreneceğim.


Galeri dükkânlarının az olduğu dönemde çare bulmak daha kolaydı, şimdi işimiz daha da zorlaştı. Geçen gün Sayın Valimizle bazı arsaları gezdik. Bu gezdiğimiz arsalarda iki tür iş yapmak içindi. Biri sosyal konut yapmak için, diğeri de oto galerileri için yer arayışıydı. Birçok yer dolaştık. Olabilecek yerler var ama kesin bir şey yok. Şehrin içindeki kalabalığı belediye hudutları içerisindeki yerleşim alanlarının dışına taşıyacağız. Bizim tespit etiğimiz yerler Asma civarında bulunuyor. Yoğunluğu o bölgelere kaydırmaya çalışıyoruz. Gezdiğimiz yerler için Sayın Valimizin görüşleri de olumlu yönde ancak net bir karar vermiş değiliz. Çünkü işin hukuki yönleri de var. Araştırmaya devam ediyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi