Zonguldak´ın eğitim sorunlarını giderek arttığına dikkat çeken Yılmaz, eğitim sorunlarının çözümü için somut adımlar atılmasını istedi. Öğretmen açığı ve öğretmenlerin özlük hakları konularında problemlerin aşılamamasının sağlıklı bir eğitim yapısını oluşturulmasına engel çıkardığı belirten Yılmaz şunları söyledi. "2008-2009 eğitim öğretim yılı 12 Haziran 2009 tarihinde sona eriyor.


Bugünden geriye baktığımızda öğretim yılı başından bu yana ülkemizde eğitim sisteminin yıllardır sürdürülen bilinçli politikalar sonucu tam bir sorun yumağı haline geldiğini, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar eğitim aşamalarının temel işlevlerini yerine getiremez durumda olduğunu görmekteyiz.


Bugün eğitim sisteminde yaşanan sorunların yeni ortaya çıkmadığı, yıllardır sürdürülen politikaların bir birikimi olarak bugünlere gelindiği bilinmektedir.


AKP Hükümeti, iktidar olduğu son yedi yıl içinde bu olumsuz birikimi daha da arttırmak yönünde yasal ve fiili anlamda sayısız adım atmıştır.


Eğitimin ve eğitim emekçisinin bir türlü çözüme kavuşturulmayan sorunları, özellikle AKP iktidarı ile birlikte, kamusal eğitimin zayıflatılması, eğitimin paralı hale getirilmesi, merkez ve taşra teşkilatında yaşanan yoğun siyasi kadrolaşma, özellikle Eğitim Sen üyelerine yönelik soruşturma, sürgün, cezalandırma vb gibi şekillerde kendisini göstermiştir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi