Vali Erdal Ata Havaalanının açılması, Zonguldak´ın teşvik programı içerisine alınması konularında son gelişmeleri Pusula´ya değerlendirdi. Havaalanının açılması için Öger Tur´dan haber beklediklerini belirten Vali Erdal Ata; "Biz bizden istenilen şeyleri yerine getirdik. Şimdi top Öger Tur´da. Oradan gelecek kararı bekliyoruz" dedi.


Vali Ata konuşmasında şunları söyledi: "Havaalanının açılması içinde uğraşıyoruz. Bizim veya Özel İdare&[#]8217;nin havayolu gibi bir düşüncemiz yok. Biz, bizden istenen şeyleri yerine getirdik. Şu anda top Öger Tur´da. Onların kararını bekliyoruz. Birkaç gün içinde de bize cevap verecekler. Ögertur´un karlılık konusunda bir endişesi olacağını sanmıyorum. Öger Tur Avrupa´nın çeşitli kentlerinden İstanbul´a yada Ankara´ya veya birkaç ile uçuşlar düzenliyor. Burada da onların ifadesine göre bir yolcu potansiyeli var. Oralara gelen yolcuları otobüslerle buralara transfer ettiklerini söylüyorlar. Ama havaalanımız olduğu zaman direk bu tarafa uçuş yapacaklar. O açıdan ekonomik yönden bir kaygıları olduğunu sanmıyorum. Belki her gün değil de yolcunun durumuna göre haftanın 3 günü veya 2 günü sefer düzenlerler. Havayolu şirketinin de bu yönde kaygıları olacağını sanmıyorum. Önümüzdeki hafta Türk Havayolları Genel Müdürü varsa görüşme yapacağız. Onların 50 tane uçak alma veya kiralama gibi bir düşünceleri olduğunu duymuştum. Biz yaklaşık 8 ay önce görüşmüştük ve belki bu arada bir şey yapmış olabilirler."


´Teşvik ivme kazandıracaktır´


Teşvik Yasası&[#]8217;na göre Zonguldak üçüncü bölgeler arasında yer kalmasını değerlendiren Vali Ata; "Ciddi destekler var. Ben ilimizdeki yatırımlar konusunda bu Teşvik Yasası&[#]8217;nın bir ivme kazandıracağı kanaatindeyim. Doğu ve Güneydoğu´dan sonra en fazla teşvik Zonguldak´ın da içinde bulunduğu üçüncü gurup illerden biri. Bu yıl bir hareketlilik olması için uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi