Zonguldak´ta 43 engelli, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir günlüğüne asker oldu.

İl Jandarma Komutanlığı´nda düzenlenen yemin törenine; Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, 3´üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak da katıldı. Törende konuşan Tuğgeneral Köse, engellilerin edecekleri kutsal yeminle tam bir asker olacaklarını ifade etti. Askerliğin, Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğunu vurgulayan Tuğgeneral Köse, şöyle dedi:

"Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Silah altına alınamayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve hürriyetini sembolik olarak yerine getirmek maksadıyla bugünü tertiplemiş bulunmaktayız. Türk Silahlı Kuvvetleri´nin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman bir Mehmetçik olarak karşınızda durmaktadır."

Konuşmalardan sonra 43 engelli, diğer askerlerin yardımıyla Türk bayrağının üzerine ellerini koyarak yemin etti. Bir günlüğüne asker olan engelliler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı. Terhis belgelerini alan engelliler ardından geçiş töreninde bulundu.

Tören sonunda ise, engelliler ve aileleri için kokteyl verildi. Engelliler, görevli askerlerle sohbet etti. Aralarında rütbelilerin de bulunduğu askerler, engellilerin heyecanına birlikte selfie çekerek ortak oldu.
Editör: Pusula Gazetesi