Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Zeki Çakan, Vali Ali Kaban’ı ziyaretinin ardından Pusula’nın sorularını yanıtladı.

Çakan, milletvekilliğiyle ilgili isminin sıkça anıldığı yönündeki hatırlatma ve adaylığı konusundaki görüşünün sorulması üzerine şöyle dedi:

“Ben Zonguldak’ta 2 dönem belediye başkanlığı yaptım. Bartın Milletvekili olarak da parlamentoda milletvekilliği ve Bakanlık görevlerini yürüttüm. Siyaset, devletin hizmetlerini vatandaşa aktarabilmek için çok önemli bir araçtır. Tabii ki zamanı geldiğinde Zonguldak ve Bartın’da siyaset yaparak, vatandaşlarıma ve hemşehrilerime, Zonguldaklıya, Bartınlıya faydalı olabileceksem, ona o günlerde karar verebilirim. Şu anda siyasetle ilgili çok net bir şey söylemek istemiyorum, ama hizmetimize ihtiyaç duyulduğunda siyaset aracılığıyla hizmet etmeyi arzularım.”

Çakan, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) durumu ve kapatılması yönündeki görüşlerin yarattığı tartışmaların hatırlatılması üzerine de, kapatmanın çözüm değil, yeni sorunları beraberinde getireceğini söyledi. Ülkenin TTK’ya ihtiyacı olduğunu hatırlatan Çakan, “Mutlaka çok aktif denetimlerin yapılması lazım. Üretim tabii ki şart, ama üretimde çalışan işçilerimizin geleceğini, hayatlarını, onların üretim yaparken gerekli önlemlerin alınarak sağlam zeminlerde çalıştırılmasını sağlamak gerekir. Bu da yetkililerin, idarecilerin, hatta siyasilerin işidir. TTK’ya ihtiyaç var. TTK’nın zararının önlenebilmesi için gereken her türlü tedbir nasıl alınır, onu araştırmak lazım.”

Editör: Pusula Gazetesi