Zonguldak Belediye Meclisi’nin Kasım ayı birinci birleşimi, dün Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin 2’nci maddesinde İl Özel İdare’nin TSO’nun yanına yapmayı planladığı bina ile ilgili imar planı tadilatı teklifi hakkındaki İmar Komisyonu raporu görüşüldü.

Belediye Meclis üyelerinin çoğu, kent içine yapılması düşünülen İl Özel İdare binasına karşı çıkıyor. Pusula’nın görüştüğü bazı Meclis üyeleri, TSO’nun yanına yapılacak binanın trafiği aksatacağını, bina yoğunluğu oluşacağını düşünerek bu binanın yapılmasını istemiyor. CHP’li Turan Demirtaş’ın başkanlığını yaptığı İmar Komisyonu, plan ve projeyi evrak eksikliği yüzünden geri iade etti. Rapor, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Özel İdare binasının yapılacağı alan ile ilgili yapılan incelemeler sonucunda raporda şu bilgiler yer aldı:

“Kurum ile ilgili plan, proje ve uygulamalara esas eksik bilgi ve evrakların bulunduğu tespit edildi. Konuya esas kesitlerin anlaşılamadığı, yapı giriş ve çıkışların tamamıyla tespit edilemediği, otopark çözümü ve araç akışının nasıl gerçekleşeceğine dair eksik bilgi ve evraklardan dolayı ve ayrıca avan proje ile kesit belgesinin uyuşmadığından dolayı konunun dairesine iadesine karar verildi.”

İmar Komisyonu’nun raporunu takip eden Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ve Yönetim Kurulu üyeleri de meclisi izledi.

SEZGİN: “KAMU BİNALARININ ŞEHİR MERKEZİNİN DIŞINDA YER ALMASINI SAVUNUYORUZ”

Kent Konseyi Başkanı Sezgin, meclis çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Yeni yapılması düşünülen İl Özel İdare binası için alınacak kararı takip ediyoruz. İmar Komisyonu raporuna göre evrakların eksik olduğu ve bilgi eksikliği olduğu gerekçesiyle konu dairesine iade edildi. Dolayısıyla ret ya da kabul edilmiş bir durum yok. Evraklar yeniden düzenlenerek İmar Komisyonu’na gelecek. Kent Konseyi olarak başından beri söylediğimiz kamu binalarının şehir merkezinin dışında yer almasıdır. Oraya hem yapı yoğunluğu getirecek, hem trafik yoğunluğu getirecek bir düzenlemenin uygun olmadığını düşünüyoruz. Bundan sonra ki süreci de takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

OTOPARK ÇÖZÜMÜ, ARAÇ AKIŞININ NASIL GERÇEKLEŞECEĞİNE DAİR BİLGİ VE EVRAKLAR EKSİK

Turan Demirtaş başkanlığında hazırlanan İmar Komisyonu’nun raporu şöyle:

“1 Ekim 2014 tarihli Meclis birleşiminde Komisyonumuza havale edilen; İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün, Maliye Hazinesi mülkiyetinde olan ve Zonguldak İl Özel İdaresi´ne tahsisi yapılan, Zonguldak Merkez Meşrutiyet Mahallesi, 1599 ada, 2-7 parsellerde kayıtlı taşınmaz üzerinde Valilik binası yapmak üzere bahse konu mevcut imar durumunda resmi kurum (İl Özel İdaresi) bulunan alanın yapı koşullarının; en çok 33 metre, Emsal=7,50 olarak değiştirilmesi konulu imar tadilatı talebi komisyonumuzca incelenmiş olup; mevcut imar durumu Resmi Kurum (İl Özel İdare) olarak planlı alanla ilgili incelemeler sonucunda, kurum ile ilgili plan, proje ve uygulamalara esas eksik bilgi ve evrakların bulunduğu tespit edilmiştir. Konuya esas kesitlerin anlaşılamadığı, yapı giriş ve çıkışların tamamıyla tespit edilemediği, otopark çözümü ve araç akışının nasıl gerçekleşeceğine dair eksik bilgi ve evraklardan dolayı ve ayrıca avan proje ile kesit belgesinin uyuşmadığından dolayı konunun dairesine iadesine komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiş olup; komisyon raporumuzun Meclisçe görüşülerek karara bağlanmasını arz ederiz.”

Editör: Pusula Gazetesi