Ereğli Belediyesi, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiye Haftası” dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi. Törene, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, daire müdürleri ve itfaiye personeli, gönüllü itfaiyeciler ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, İtfaiye Müdürlüğü’nün çalışmalarını ve hedeflerini anlattı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, törende yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemiz, hizmet verdiği yerleşim birimleri ve çevresinde yaşanması muhtemel doğal afetlere karşı gereken tedbirleri almak; yangın, sel, deprem, trafik kazası gibi olaylarda da yapılması gereken kurtarma ve arama çalışmalarını en iyi şekilde yürütmek esası üzerine kurulan itfaiye teşkilatına büyük önem vermektedir. Sadece yangın olaylarında değil, çağımızın yaşanması muhtemel birçok doğal ve toplumsal olayında etkinliğini gösteren İtfaiye Teşkilatımız, özellikle son dönemlerde hayata geçirilen proje hizmet içi eğitimleri ve ekipman alımlarıyla modern bir hale getirilmiştir ve getirilmeye de devam edecektir. Bizler kısa sürede İtfaiye Teşkilatımızın bünyesindeki araç, personel ve fiziki koşullarla ilgili birçok yeniliğe imza attık. İtfaiye Müdürlüğümüzü daha modern bir hale getirmek ve Avrupa standartları düzeyine ulaştırmak için kısa sürede gerekli altyapı çalışmalarını da tamamlamış bulunuyoruz. Her türlü felaket ve acil durumlarda gerektiğinde kendi hayatlarını tehlikeye atarak, mesai kavramı gözetmeksizin görev yapan tüm itfaiye çalışanlarının bu anlamlı haftasını kutluyorum.”

Törende, özellikle yaşanan sel felaketlerinde üstün başarı gösteren İtfaiye Müdürlüğü personeli ve gönüllü itfaiyecilere teşekkür belgeleri verilirken, hafta nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Tören, Atatürk Anıtı önüne kurulan stantların gezilmesi, temsili yangın söndürme ve kurtarma tatbikatlarının ardından sona erdi. Küçük öğrenciler ise, en çok arama kurtarma K-1 köpeğine ilgi gösterdi. Tören sonrası itfaiyeciler, öğrenciler, gönüllü itfaiyeciler, Başkan Uysal ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Pusula Gazetesi