Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen &[#]8220;Uluslararası Müzik ve Sahne Sanatları Sempozyumu&[#]8221;, Merkez Kampüs Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu&[#]8217;nda gerçekleşti. Sempozyumun açılışına; BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, Zonguldak Belediyesi Başkan Danışmanı Erol Yılmaz, BEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü&[#]8217;nün yanı sıra yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen, sanatçı ve öğrenci katıldı.

Sempozyum, Saygı duruşunun ardından Öğretim Görevlisi Cemalettin Başdağ tarafından Öğretim Görevlisi Turgay Tunç&[#]8217;un piyano eşliğinde İstiklal Marşı&[#]8217;nı seslendirmesi ile başladı.

Sempozyumun açılış konserini veren İranlı piyanist Sourush Dehbasti, kendisinin bestesini yaptığı eserleri piyano eşliğinde katılımcılara sundu. Seslendirdiği her iki eseri için kendisine ilham veren hikâyeleri anlatan Dehbasti&[#]8217;ye konser anısına teşekkür çiçeğini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun takdim etti.

Sempozyumun açılış töreninde konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen BEÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü, sempozyumun aynı alanda iki farklı dalı bir araya getirmesinin önemine değinerek, başarılı sonuçlarla tamamlanmasını dilediğini ifade etti. Kömürcü, şunları söyledi:

&[#]8220;Müzik ve sahne sanatları; sanat eğitimi veren kurumların altında yer alan branşların neredeyse tamamını kapsaması açısından geniş bir anlam ifade etmektedir. Sanattaki hızlı değişim ve dönüşüm, sanatçı ve sanat eğitimcilerinin sürekli dinamik kalmasını, yenilikleri takip etmesini ve yeni fikirler üretmesini zorunlu kılmaktadır. Günümüzde sanat ve sanat eğitimi boyutunda bu fikirler tartışılmakta, sanatsal gelişmelere koşut olarak yeni sanat eğitim süreçleri takip edilmektedir. Bu sempozyum, ülkemizde bu fikirlerin tartışılabileceği alternatif bir platform olması açısından müzik ve sahne sanatları alanındaki bütün konuları bilimsel bir perspektifle değerlendirmeyi hedeflemektedir.&[#]8221;

BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun da, ülkede sanat ve sanat eğitimine ilişkin tartışmaların cumhuriyet tarihi kadar eski olduğu ve günümüzde de bu tartışmaların devam ettiğinin bilindiğini belirterek, "Bu tartışmalar, sanata dinamizm kattığı gibi, üniversitelerde de sanat ve sanat eğitimine ilişkin tartışmaların yapılabileceği en uygun platform olarak değerlendirilmelidir. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, sanat camiası ve sanat eğitimi ortamı içinde, her zaman var olmayı ve yapabileceğimiz her türlü katkıyı sunmayı amaçlıyoruz&[#]8221; dedi.

Ana teması &[#]8220;Arayışlar&[#]8221; olarak belirlenen sempozyum kapsamında sahne ve atölye çalışmalarına yer verilecek. Sempozyum, yarın sona erecek.
Editör: Pusula Gazetesi