Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Belçika´nın Anderlecht takımıyla Burak Yılmaz´ın uzatmalarda attığı goller 1-1 berabere kaldı.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Istvan Vad, Istvan Albert, Peter Berettyan (Macaristan)

Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Telles (Dk. 79 Tarık Çamdal), Dzemaili, Melo, Selçuk İnan (Dk. 72 Umut Bulut), Sneijder, Pandev (Dk. 57 Bruma), Burak Yılmaz

Anderlecht: Roef, Deschacht, Nuytinck (Dk. 23 Suarez), Mbemba, Praet (Dk. 78 Dendoncker), Defour, Tielemans, Najar, Acheampong, Conte, Mitrovic (Dk. 66 Kljestan)

Goller: Dk. 52 Praet (Anderlecht), Dk. 90+1 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 2 Nuytinck, Dk. 33 Conte, Dk. 39 Defour, Dk. 64 Acheampong (Anderlecht), Dk. 62 Melo, Dk. 90+2 Dzemaili (Galatasaray)

Karşılaşmanın ikinci yarısında da baskılı oyununu devam ettirmek isteyen Galatasaray, 52. dakikada Praet´in golüyle şok yaşadı. Bu golün hemen ardından kalesinde üst üste iki önemli tehlike daha yaşayan sarı-kırmızılılar, ardından yeniden oyuna dönerek top üstünlüğünü eline aldı. Bruma´nın maça dahil olmasıyla hareketlenen Galatasaray, bu futbolcu ile 62. dakikada önemli bir fırsattan yararlanamadı. Anderlecht´in etkili savunması karşısında geliştirdiği birçok atakta eli boş dönen sarı-kırmızılı takım, aradığı golü uzatmada buldu. Galatasaray, Chedjou´nun getirdiği topta 90+1. dakikada Burak Yılmaz´ın attığı golle skoru eşitledi ve mücadele 1-1 berabere tamamlandı.

PASSOLİG Şampiyonlar Ligini de vurdu...

Türkiye Liginde tribünleri vurup seyirci ortalamasına düşüren bu uygulama TT Arena’da Anderlecht maçına da etki etti. Kombine kartı sahipleri ile birlikte dünkü maçı 28 bin kişi izledi.

Ancak sistemsel arızalar ve Passolig kartının teknik olarak Türk Telekom Arena’da yarattığı alt yapı sorunu Galatasaray’ı derinden sarstı.

Passolig kartı geçerli olmasa da, birçok taraftarın kombine kartının henüz eline ulaşmamış olması ve günlük kart almaları gereksinimi TT Arena’da beklendiği gibi zor anlar yaşattı.

Passolig mağduru olup kartları eline ulaşmayan taraftarlar tek günlük kart almak için uzun kuyruklar oluşturdu ve aksaklıklar yaşandı. Taraftarlar uzun süre dışarıda beklemek zorunda kaldı.

Ayrıca, biletleri olmasına rağmen Passolig turnikelerinin yapıldığı kapılar Anderlecht maçı biletlerini tanımadı.

Her kapıda bulunan görevliler kartlarını okutup bilet alan taraftarları stat içine aldı. Kulübün önde gelen isimlerinin elindeki biletleri dahi turnikeler tanımazken görevliler camianın önemli isimlerinin içeri girmesini sağladı.

ARENA´DA İSTİFA SESLERİ

GALATASARAY tribünleri Türk Telekom Arena Stadı´nda maçın başlamasına dakikalar kala TFF´yi istifaya davet ediyor. Sarı kırmızılı taraftarlar, "Yeter Yıldırım Demirören" tezahüratları ve "Federasyon istifa" diye bağırarak TFF´yi protesto ediyor.

Bu arada Galatasaray tribünleri stadın 4 bir yanına UEFA şampiyonlar ligi maçında İngilizce ve Türkçe yazılı " Şikeye hayır. Şike ve ırkçılık cezasız kalmasın. Adalet yara almasın" dev pankartlar açarak TFF´yi protesto etti.

8 yabancının 7´si ilk 11´de

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Belçika ekibi Anderlecht´i konuk eden Galatasaray´da teknik direktör Cesare Prandelli, 8 yabancı oyuncusundan 7´sine ilk 11´de görev verdi.

Anderlecht karşısına çıkan sarı-kırmızılı ekipte, yabancı oyunculardan Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Alex Telles, Blerim Dzemaili, Felipe Melo, Wesley Sneijder ve Goran Pandev, ilk 11´de teknik direktör Prandelli´nin tercihleri oldu.

İtalyan teknik adam, Eskişehirspor maçında ilk 11´de yer verdiği Bruma´yı ise Anderlecht maçında yedek soyundurdu.

Galatasaray, taraftarı önüne çıktı

Galatasaray Futbol Takımı, Anderlecht karşılaşmasıyla bu sezon Türk Telekom Arena´da ilk kez taraftarının önüne çıktı. Sezona Manisa´da Fenerbahçe´ye karşı oynanan TFF Süper Kupa maçıyla başlayan sarı-kırmızılı ekip, ardından ligde Bursaspor deplasmanına giderken, Eskişehirspor ile Türk Telekom Arena´da yapılan ikinci hafta müsabakasında ise seyircisiz oynama cezası nedeniyle taraftarından yoksun kalmıştı.

Karşılaşma öncesi oyuncuları tek tek tribüne çağıran taraftarlar, tezahüratlarda bulundu. Ayrıca, bu önemli karşılaşmada Türk Telekom Arena tribünlerinde yer yer boşlukların olması da dikkati çekti.

Alex Telles ilk 11´de

Galatasaray´ın Brezilyalı genç yıldızı Alex Telles, Anderlecht karşılaşmasına ilk 11´de başladı. Teknik direktör Prandelli´nin Eskişehirspor maçının kadrosuna almadığı Telles, Anderlecht maçında savunmanın solundaki yerini tekrar aldı.

Melo formasına kavuştu

Sarı-kırmızılı futbolcu Felipe Melo, Anderlecht mücadelesinde formasına yeniden kavuştu Bir taraftarın, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım´a yönelik hakaret içeren cümleler bulunan yazısını, sosyal medyada takipçileriyle paylaşması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 2 maç ceza alan Melo, ligdeki Eskişehirspor maçında takımdaki yerini alamazken, Anderlecht müsabakasının ilk 11´inde sahaya çıktı. Melo, cezası nedeniyle ligdeki Balıkesirspor müsabakasında da görev yapamayacak.

Veysel Sarı "Devler Ligi"nde ilk kez

Sarı-kırmızılı ekibin Anderlecht maçı ilk 11´inde yer alan isimlerden Veysel Sarı, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi müsabakasına çıkma fırsatı buldu. Veysel Sarı, "Devler Ligi"nde ilk kez sahaya çıkarken, yedeklerde bulunan isimlerden Tarık Çamdal da süre alması halinde bu kulvarda ilk kez yer alacak.

Editör: Pusula Gazetesi