İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Eryiğit, 2008-2009 eğitim öğretim yılı kapsamında hafta sonu Seviye Belirleme Sınavı (SBS)´na girecek olan öğrencileri ve öğretmenleri sınav öncesi ve sınav anında neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirdi.



Eryiğit, sınava hazırlanan öğrencilerin sınav öncesi çok iyi dinlenmeleri gerektiğini, sınav anında heyecanlanmamalarını ve öğretmelerin çocuklarına rahat ortamda sınav koşulları yaratmaları gerektiğini söyledi.


Hafta sonu Zonguldak genelinde 20 bin öğrencinin SBS´ye gireceğini belirten Eryiğit; "Sınava girecek olan öğrencilerimiz bir gün öncesinden ders çalışmayı bırakıp, dinlenmeleri gerekiyor. Heyecanlanmamalılar, heyecanlarını da ağızlarında şeker eriterek yenebilirler. Hiçbir şey düşünmemeliler. Kendilerini sınava odaklamalılar. Sınav anında heyecanlanmadan soruları dikkatli okuyup yanıtlamalılar.


Bilemediklerinde oyalanmadan cevaplandırmaları bittikten sonra zorlandıkları sorulara dönmeliler. Çocuklarımız sınava moralleri yüksek bir şekilde girmeli. Bunda ailelerin de yapması gereken çok şey var. Çocukları stresten uzak tutmalılar. Burada ailelerin yanında öğretmenlere de büyük görevler düşüyor. Öğretmenlerimiz öğrencileri telaştan uzak tutmalıdır. Başarı veya başarısız şeklinde sınıflandırma olmayacak. Burada birincilik değil, notlar yarışacak. Hafta sonu yapılacak olan sınava merkezdeki 10 okulda 9 bin öğrenci olmak üzere ilçeler dahil, Zonguldak genelinde toplan 20 bin öğrenci Seviye Belirleme Sınavı´na girecek. Çocuklarımıza sınavlarda başarılar diliyorum. Çalışan her zaman kazanır. Çocuklarımız da çalıştı ve kazanacaklardır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi