Zonguldak´ta sosyal güvencesi olmayan Serdar Yılmaz ve ağabeyi, 10 yıl önce hurdacıdan aldıkları kamyonet kasasıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Yılmaz kardeşler, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

40 yaşındaki Serdar Yılmaz, Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde yaşıyor. İş bulamadığı için sosyal güvencesi de olmayan Yılmaz, 10 yıl önce hurdacının verdiği kamyonet kasasında ağabeyiyle yaşam mücadelesi veriyor. Serdar Yılmaz ve ağabeyi Erdoğan Yılmaz (42), beş metrekarelik hurda kasada zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. Önce annesini sonra da babasını kaybeden Serdar Yılmaz´a 42 yaşındaki ağabeyi Erdoğan Yılmaz destek oluyor.

BANYO; KIŞIN CAMİ TUVALETİNDE, YAZIN DENİZDE…

Hiç bir geliri olmayan iki kardeş, gündelik işlerden kazandıkları paralarla geçimlerini sağlıyor. Tuvalet ve su ihtiyaçlarını yakınlarındaki camiden karşılayan iki kardeş, yardım elinin uzanmasını bekliyor. Yılmaz, "Günlük bir iş çıkarsa çalışıyorum, iş bulamadığım zaman ise çalışamıyorum. Tuvalet ve su ihtiyacımı kaldığım yerin yakınında olan cami tuvaletinde gideriyorum. Banyo ihtiyacımı ise, yazın denizde gideriyorum. Kışın ise çok zorda kalmadığım müddetçe banyo yapmıyorum, banyo ihtiyacım olduğu zamanda ise yakındaki bir camide banyo yapıyorum" dedi.

Ağabeyi ile birlikte sabah erkenden bulabildikleri işlerde çalışan iki kardeş, kamyonet kasasındaki dramları ile yürekleri dağladı.

"KORKUYORUM, ELİMDEN GELEN BİR ŞEY YOK"

Yağmurda tavanı akan kasada, kışın ise soğuktan hasta olduklarını belirten Yılmaz, yaşadıkları dramı şöyle anlattı:

"Kamyonet kasasını bir hayırsever vatandaş verdi. 10 yıldır kamyonet kasasında yaşıyorum. Şu anda ağabeyimle birlikte burada yaşıyorum. O da benim gibi günlük işlerde çalışıyor. Hiçbir gelirimiz yok, annem ve babam bir süre önce belirli aralıklarla yaşamını yitirdi. Yaşadığımız kamyonet kasasının yağmur yağdığı zaman tavanı akıyor, kışın soğuk olduğu için genellikle hastalanıyor ve çalışamıyorum. Her türlü yaşam zorluğunu çekiyorum. Yattığımız yerde her türlü haşere, yılan, fare, kertenkele var. Korkuyorum, ama elimden gelen bir şey yok. Kalacak başka yer olmadığı için mecbur kalıyorum. Bana şu anda destek veren bir cami imamı var, Naci Civ. Kendisinden Allah razı olsun."

TEK İSTEKLERİ EV

Sokak lambasının aydınlatması ile geceyi geçiren Yılmaz kardeşler, 10 yıldır çilesini çektikleri kamyonet kasasından kurtulmak istiyor. Hayırseverlerden ev talebinde bulunan Serdar Yılmaz, "Ben hayırsever vatandaşlardan ve kaymakamlığımızdan ev yapılması noktasında destek bekliyorum" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi