Evlenecek olan çiftlerin gelinlik tercihleri hazır dikimden çok kendi zevkine göre dikilen gelinliklerden yana oluyor. Fakat eski yıllara nazaran fiyatlar değişmemesine rağmen ekonomik kriz gelinlikçileri olumsuz etkiledi.


Geçen yıla oranla bu yılki satışlar hakkında bilgi veren Serpil Gelinlik&[#]8217;in Sahibi Serpil Denizli şunları söyledi:


"Ekonomik kriz nedeniyle almamız gereken işçilik parasının altında bir para alıyoruz. Çünkü insanlar zor durumda ve gelinliğe fazla para ayırmak istemiyorlar. Daha ucuza yaptırmak istiyorlar. Ayrıca Zonguldak´ta rekabet çok fazla. Çünkü bu işi yapanlar ihtiyaçtan fazla. Biz hazır gelinliği tercih etmiyoruz. Dikim hem kişinin fiziğine uygun hem de zevkine göre yapılıyor. Ayrıca onu ilk yaptıran giymiş oluyor. Hazır olduğunda onu birçok kişi giymiş oluyor. Dikim daima özeldir. Ayrıca hazır gelinlikle dikilen gelinlik arasında fazla fiyat farkı yok. Gelinlik fiyatlarımız kiralamada 500 TL´den 3 bin TL´ye kadar devam ediyor. Satın almada da 500-700TL arasında fark oluyor."

Editör: Pusula Gazetesi