İl Başkanı Hamdi Uçar; "Ben demokratik hakkımı kullanmak istiyorum" dedi. Kongrenin ertelenebileceğini söyleyen Celil Uzun; "Bana bu görevi verin, ben size 3 aylığına istifa dilekçesi vereyim. 3 ay içerisinde ben bunu değiştiremezsem, istifa dilekçemi hemen işleme koyun" dedi.



Pusula´ya konuşan Milletvekili Polat Türkmen; "Biz iki adayın uzlaşması ve kongreye tek listeyle gidilmesi şeklinde görüş belirttik. İki arkadaşımızla birlikte yemek yedik, konuyu değerlendirdik. Ama bir uzlaşma sağlanamadı. Hayırlısı neyse, o olsun" şeklinde konuştu.



Ak Parti´de dün çok sıcak gelişmeler yaşandı. Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, İl Başkanı Hamdi Uçar ve Başkan adaylığını açıklayan Celil Uzun´u dün saat 12.00´da Genel Merkez&[#]8217;e çağırdı.


Beş saat süren uzlaşma çabaları sonuç vermedi. İl Başkanı Hamdi Uçar, demokratik hakkını kullanarak aday olmak istediğini yineledi. Celil Uzun, Uçar´ın aday olması halinde kendisinin de aday olacağını söyledi. Beş saat süren görüşmenin ardından Hamdi Uçar ve Celil Uzun´u yemekte buluşturan Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, ikilinin uzlaşmadığını söyledi. Pusula´ya konuşan Milletvekili Polat Türkmen, "Biz iki adayın uzlaşması ve kongreye tek listeyle gidilmesi şeklinde görüş belirttik. İki arkadaşımızla birlikte yemek yedik, konuyu değerlendirdik. Ama bir uzlaşma sağlanamadı. Hayırlısı neyse o olsun" şeklinde konuştu.


Celil Uzun, kendisini telefonla arayan Haber Müdürümüz İlknur Yılmaz´a şu açıklamayı yaptı:


"Hamdi kardeşimize açık ve net olarak &[#]8216;Sen aday olma&[#]8217; dediler. Hamdi adaylıktan vazgeçmediği için kongrenin de ertelenme durumu var. Ama biz ona yine arkadaşça, kardeşçe davrandık ve dedik ki; &[#]8216;Bak Hamdi, gel teklif bazında çalışmalar yapalım&[#]8217;. Bunlarda Polat Bey´de vardı. Fakat kendisi kabul etmedi.


´Demokratik hakkımı kullanacağım´ diyor. Ama Genel Merkez&[#]8217;de ona açıkça tavrını koydu. Yarın da büyük ihtimalle kongreyi erteleyecekler. Artık Zonguldak´ı oyalamayalım. Gündeme dönüp, Zonguldak´a nasıl hizmet yapılır ona bakalım.


Birbirlerimizin üzerinden birbirimizi karalamayalım. Ben herkese arkadaşça, dostça sesleniyorum; artık bu kavgaları bırakma zamanı geldi. Bana açık olarak ´Tek liste yapabilir misiniz?´ dediler. Bizim kendisiyle bu konuda görüşmemiz olmuştu ama kabul etmemişti. Başka bir teklif de sundular. ´Birbirlerinizin listesine isim verin, olur mu´ dediler. Bu da olmadı. Genel Merkez de üçüncü isme zaten pek sıcak bakmıyor. Ben Başkan&[#]8217;ın yanında açık ve net olarak Haluk İpek´e ´bana karşı bir tavrınız var mı?´ dedim.

O da duysun diye bunu yaptım. Bana karşı bir tavırları olmadığını kendisi söyledi. ´Bu işi nasıl çözeceğiz?´ dediler. Ben de ´Bana bu görevi verin, ben size 3 aylığına istifa dilekçesi vereyim. 3 ay içerisinde ben bunu değiştiremezsem istifa dilekçemi hemen işleme koyun´ dedim. Bana ´Kendinden bu kadar emin misin?´ dediler. ´Evet, eminim´ dedim ve bana da Hamdi´ye de istifa dilekçesi imzalatmak istediler. Bana bu kadar güvenleri olduğunu ortaya koydular."
Editör: Pusula Gazetesi