Zonguldak´ın büyük umutlarla beklediği Mithatpaşa Tüneli´nde duran çalışmalar bir türlü yeniden başlatılamadı.

Geçtiğimiz aylarda ödenek yokluğu ve kömür damarı gerekçesiyle durdurulan çalışmalar için AK Parti Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar ve İl Başkanı Hamdi Uçar’ın girişimde bulunması bekleniyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Zonguldak Valiliği ise, süreci hızlandırma konusunda çok yavaş.

İnağzı-Bağlık tarafından başlatılan ve çift tüp olarak ilerleyen tünellerde şimdiye kadar yaklaşık 700 metre ilerleme sağlandı. Mithatpaşa Tüneli’nin ilerlemesinin önündeki en büyük sorunlardan biri de, Mithatpaşa Mahallesi İkinci Makas kavşağındaki kamulaştırmaların yapılamamış olması. Pusula, ilk günden beri kamulaştırmanın zamanında yapılamaması durumunda sürecin uzayacağı uyarısında bulunmuş ve yetkilileri duyarlı olmaya davet etmişti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, dünkü açıklamasında, otoyollara ağırlık vereceklerini belirterek, “Çok büyük tünellerde çalışıyoruz. İnşallah bu yılsonu itibariyle çok sayıda tünelimizi hizmete alacağız. Yine 2015´te hizmete alacağımız tünellerimiz var. Ama yeni dönemde otoyollara ağırlık vereceğiz” dedi. Pusula olarak, Bölge Milletvekillerimizi ve Vali Ali Kaban’ı, Bakan Lütfi Elvan ile görüşerek, süreci hızlandırmaya davet ediyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi