Ereğli&[#]8217;de Zabıta Teşkilatı&[#]8217;nın kuruluşunun 188&[#]8217;inci yılı nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene; Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek, Esra Alpago, Nazım Erdoğan ve Etem Özdemir, Belediye Meclis üyeleri Ayhan Atay, Reşat Latif, Sezai Meriç, Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, bazı daire müdürleri ve zabıta personeli katıldı.

UYSAL: &[#]8220;HALKIMIZIN ZABITA PERSONELİMİZE YARDIMCI OLACAĞINA İNANIYORUM&[#]8221;

Zabıta Haftası kutlama programındaki konuşmasına, &[#]8220;Belediyemizin en zorlu işlerinden birini yapan zabıta ekiplerimiz, bayram, gece-gündüz demeden günün 24 saati görev yapıyor, daha huzurlu, düzenli ve sağlıklı bir Ereğli için çalışmakta, halk sağlığının ve huzurunun korunmasında etkin rol oynuyor&[#]8221; diyerek başlayan Uysal, zabıta personelinden adalet ve güven, şeffaflık ve tarafsızlık, insan haklarına ve çevreye saygı gibi temel ilkeleri benimsemelerini istedi.

Uysal, &[#]8220;Şehir halkının esenliği, sağlığı, mutluluğu için her türlü fedakârlığı gösteren, sürekli kontrol ve denetim vazifesini yerine getirerek, şehrin fiziksel yapısının korunması ve estetik bütünlüğünün sürdürülebilmesi için gayret sarf eden ve vatandaşla sürekli iç içe olan bir çalışma yürüten Zabıta Müdürlüğü personelimiz, belediyemizin aynasıdır. Zabıta Teşkilatı&[#]8217;nın 188&[#]8217;inci yılını kutluyor, halkımızın da görevdeki Zabıta personelimize yardımcı olacağına inanıyorum&[#]8221; dedi.

DURSUN: &[#]8220;HER ŞEY DAHA HUZURLU BİR EREĞLİ İÇİN&[#]8221;

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, &[#]8220;Zabıtamız, belediyemizin halka en yakın hizmet birimidir. Günün her saati şehrin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüyle belediyemizin eli, ayağı, kulağı ve gözü oluyor. Zabıtanın görevi burada ceza kesmek, ceberrut bir yaklaşımda bulunmak yerine, tam tersi caydırıcı olmak önceden olabilecekleri düşünüp onun oluşmasını önlemek ve bunu hissettirmeden yapmaktır. Yaşadığımız yer Ereğli; nefes aldığımız yer Ereğli; geleceğimizi aradığımız yer Ereğli. Ereğli&[#]8217;deki vatandaşlarımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasaların ve yönetmeliklerin bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görevlerimizi yapma çabası içerisindeyiz. Güvenli ve başarılı geleceklerin temennisi ile tüm teşkilatımızın yıldönümünü kutlar, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi