Doğal olarak Gençlik Kolları Merkez İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu yoktur. 18’inci Olağanüstü Kurultayımızdan sonra ataması yapılacaktır. Bugün parti içinde hiçbir yetkisi olmayanların da İl Başkanını istifaya davet etmesi çok gülünç ve ucuz siyasettir” sözlerine yanıt verdi.

Merkez İlçe Sekreteri Kara, “Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Burhan Mercan, 15 Ekim 2013 tarihinde, Merkez İlçe Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla resmi ataması yapılmıştır. Ve hala aktif görevini sürdürmektedir” dedi.

Kara, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Basında çıkan Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanımızın olmadığı haberleri tamamen asılsızdır. Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Burhan Mercan, 15 Ekim 2013 tarihinde, Merkez İlçe Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla resmi ataması yapılmıştır. Ve hala aktif görevini sürdürmektedir. İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş´in atama yapma yetkisi yoktur ve söz konusu da değildir. Yakın dönemde geçirdiğimiz cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Burhan Mercan ve Merkez İlçe gençliği köylerde, beldelerde ve ilçelerde kapsamlı bir çalışmada gece-gündüz bulunmuş ve gençlik olarak gerekeni yapmışlardır. Ayrıca Gençlik Kolları Başkanımız, halk müziği sanatçısı olarak halkın içindedir. Sanatsal yönleriyle de ulusalda ses getiren çalışmaları ile bizleri temsil etmesi, başta şehrimiz ve bizler için gurur verici bir noktadır. Başarıyı gözardı etmemeliyiz, kucaklayıp sahip çıkmalıyız. Ayrıca, partimizin yönetimlerde görev almayan, sade üyelerinin de bizlerden hiçbir farkı yoktur. Partimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün hepimize bıraktığı miras niteliği taşıyan bir yadigardır ve halkındır. Ötekileştirme yapmak üzücü ve gereksizdir. Koltuklar ve makamlar kimseye baki değildir. İl Gençlik de bizim, Merkez İlçe Gençlik de… Kimse, bir başkası değildir. Gençlik, hepimizin. Hepimiz kardeşiz ve yol arkadaşıyız. İnanıyorum ki, herkes bu sağduyu ile yaklaşacak.”
Editör: Pusula Gazetesi