Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesindeki HEMA Endüstri A.Ş. Kandilli Kömür İşletmesi&[#]8217;nde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile yaşanan sorun nedeniyle bazı sahalarda üretimin durmasının ardından 18 işçiye dün iş çıkışları verilmiş, madenciler arkadaşlarına destek vermek amacıyla ocağa inmeyerek eylem başlatmıştı.

Dün üç vardiyaya da inmeyen işçilerden 15´i ile Ankara´ya giden Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Toplantı Salonu&[#]8217;nda görüşmede bulundu.

&[#]8220;ÇÖZÜM İÇİN GEREKEN YAPILACAK&[#]8221;

GMİS Genel Başkanı Alabaş ve işçiler, yaşanan son gelişmeleri Milletvekili Candan&[#]8217;a ileterek, işçi çıkarılmasının durdurulması konusunda destek istediler. Candan da, Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat&[#]8217;la yaptığı telefon görüşmesi sonucunda; işçilerin çıkarılmasının durdurulduğunu, kalıcı çözümün sağlanması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız&[#]8217;a ile konuyu ivedilikle taşıyacağını bildirdi. Alabaş ve işçiler, Milletvekili Candan&[#]8217;a teşekkür ettiler ve memnuniyetlerini ifade ettiler.

Yapılan toplantının ardından bilgi veren GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, eylemin sona erdiğini açıkladı.

Mutlu, "AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile yaklaşık 1,5 saat süren bir görüşmemiz oldu. Sayın Candan, HEMA Kandilli Kömür İşletmesi&[#]8217;nin bağlı olduğu Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ile telefonla görüşerek, işten çıkarılan 18 madenci arkadaşımız yeniden işe alındı. Pazartesi günü işlerine geri dönüyorlar. Bu haberle birlikte madenci arkadaşlarımız da eylemi sona erdirdiler. 16.00-24.00 vardiyası ile madenci arkadaşlarımız yeniden madene indiler" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi