Vali Erdal Ata Ereğli-Gülüç arasındaki duble yolun yapılabilmesi için Kaymakam, Belediye Başkanları ve kurum yetkilileri ile bir araya geldi


Vali Erdal Ata, Ereğli ile Alaplı arasında yapılacak olan duble yol çalışmalarında yaşanan problemleri çözmek için Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Türk Telekom Başmüdürü Halil Aksoy ve karayolları yetkilileriyle toplantı düzenledi.


Konuyla ilgili olarak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplantı sonrası alınan kararlarla ilgili bilgiler verdi.


Ereğli-Alaplı duble yol çalışmalarının başlaması için bir takım problemlerin aşılması gerektiğini belirten Başkan Posbıyık; "Problemlerin aşılması için Sayın Valimiz toplantı yaptı ve bütün kuruluşlara bir aylık mühlet verdi. Bir ay sonra şartlar ne olursa olsun, Karayolları işe girecek ve sezona geçilmeden Alaplı ve Gülüç arasındaki yollar yapılmış olacak" dedi.


Başkan Halil Posbıyık konuşmasına şöyle devam etti: "Alaplı ile Ereğli arasında yapılan duble yol ile ilgili bir toplantı yaptık. Daha doğrusu Gülüç Köprüsü ile Alaplı arasındaki yolla ilgiliydi. Karayolları karar vermiş. Bu yolu sezon sonuna kadar bitirmek istiyorlar. Ancak orada birtakım problemler var. Telekom´un kabloları yolun merkezinden geçiyor, onların deplase edilmesi gerekiyor. Ayrıca Alaplı ile Gülüç´ün kanalizasyonları var ve deplase edilmesi lazım. Kablolu TV´lerin, Yaysat´ın, BEDAŞ´ın problemleri var. Bu problemlerin aşılması için Sayın Valimiz toplantı yaptı ve bütün kuruluşlara bir aylık mühlet verdi. Bir ay sonra şartlar ne olursa olsun, Karayolları işe girecek ve sezona geçilmeden Alaplı ve Gülüç arasındaki yollar yapılmış olacak."

Editör: Pusula Gazetesi